Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocotal (Nicaragua) Rubí i Ocotal es van agermanar l'any 1990. Fruit d'aquest lligam, la nostra ciutat ha col·laborat econòmicament per contribuir a desenvolupar diversos projectes de millora en aquesta població nicaragüenca, a través de l'entitat Rubí Solidari. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ocotal (Nicaragua)

Rubí i Ocotal es van agermanar l'any 1990. Fruit d'aquest lligam, la nostra ciutat ha col·laborat econòmicament per contribuir a desenvolupar diversos projectes de millora en aquesta població nicaragüenca, a través de l'entitat Rubí Solidari.

El Ple de l'Ajuntament de Rubí va acordar l'agermanament amb Ocotal el 7 de setembre de 1990. Uns dies més tard, el 21 de setembre, l'aleshores alcalde de Rubí, Miquel Llugany Paredes, i l'alcalde de la ciutat nicaragüenca, Felipe Barrera García, van signar el protocol d'agermanament.

Reconeixement d'Ocotal a la ciutat de RubíL'objectiu era mantenir relacions d'amistat i germandat, desenvolupant intercanvis culturals, familiars i de col·laboració en un ambient de cordialitat i respecte mutu. La voluntat era que aquest compromís entre totes dues ciutats suposés un enfortiment de la solidaritat entre pobles i un avenç per la convivència i la pau mundial.

 

Millores a Ocotal


Fruit d'aquest agermanament, Rubí ha col·laborat econòmicament per contribuir a desenvolupar diversos projectes de millora en aquesta població nicaragüenca. Per exemple, l'any 2003 es van destinar 6.000 euros a la renovació tècnica de Radio Segovia i 6.000 més per millorar les condicions higièniques del barri Pueblos Unidos, construït arran dels danys causats per l'huracà Mitch. Així, es va treballar per enfortir les Casitas Comunitarias d'atenció a la infància en risc i a les seves famílies. Un altre projecte va consistir en col·laborar amb la campanya d'alfabetització Leonardo Matute, que tenia com a objectiu reduir l'analfabetisme en un 23%. L'Ajuntament va aportar 16.786 euros a aquesta iniciaitva, més de la tercera part del total.

També es va contribuir a la millora de la Escuela Modelo San Martín, del barri José Santos Duarte, que va suposar que els 240 nens i nenes de 6 a 12 anys que hi estudiaven disposin d’unes condicions sanitàries i de seguretat inexistents fins aleshores. El projecte va consistir en la construcció d’un pavelló amb diverses aules escolars, amb un pressupost de 61.893.88 euros, dels quals l’Ajuntament en va aportar 15.678,14.  

Altres projectes subvencionats a Ocotal per l’Ajuntament, en el marc de les subvencions que anualment s’atorguen a les entitats locals de cooperació al desenvolupament, van ser la construcció d’obres de drenatge pluvial al barri Zamora (2009), amb una aportació de 20.000 euros; l’agermanament entre l’Escola 25 de Setembre i la Escuela J. Carlos Tercero Zúñiga (2007) o el condicionament pluvial de l’Hospital Alfonso Moncada Guillen i el revestiment de set illes del barri de Monseñor Madrigal (2007).

L'any 2006, Rubí va acollir la primera trobada estatal de ciutats agermanades amb Ocotal, en la qual hi van participar les diferents ONGs de l'Estat espanyol que col·laboraven amb el municipi nicaragüenc. La iniciativa la va propiciar el Movimiento Rural Cristiano Los Monegros, amb el suport de Rubí Solidari i el vist-i-plau de l'alcaldia d'Ocotal, i va servir per fer balanç dels projectes iniciats i dels que s'havien d'executar en un futur. Durant la trobada, es va crear la Plataforma d'ONGs i ciutats agermanades amb Ocotal.

El juliol de 2012, l'aleshores alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, va rebre la visita de l'alcalde d'Ocotal, Carlos Efrain. En aquella trobada, l’alcaldessa va reiterar el compromís de Rubí "per continuar millorant Ocotal" i va reconèixer la important tasca i esforç de l’ONG Rubí Solidari en aquesta població nicaragüenca. De la seva banda, Carlos Efrain va voler traslladar la salutació dels  ciutadans i ciutadanes d'Ocotal que es van beneficiar dels treballs realitzats per Rubí, gràcies a les millores a les escoles i a les tasques per millorar els drenatges pluvials , "que fan més segures les cases de cara als aiguats".

 

Coneix Ocotal


Ocotal és la capital del departament de Nueva Segovia i està situada al nord de Niacargua, a prop de la frontera amb Hondures. Té una superfície de 85 km² i una població de 47.569 habitants (dades municipals INIDE 2019).

La ciutat deu el seu nom a l’existència d’abundants pins d’ocote (pinnus oocarpa) a la zona i també és coneguda com la Ciudad de los Pinos o La sultana del Nord.

L’esglesia parroquial de La Asunción, d’estil barroc, és patrimoni històric de la nació i va ser construïda a principis del segle XIX.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0