Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Boyeros (Cuba) L'any 1997, Rubí es va agermanar amb Boyeros, un dels 15 municipis de L'Habana. A través del Casal Catalano Cubà José Martí de Rubí s'han dut a terme diversos projectes amb la ciutat cubana. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Boyeros (Cuba)

L'any 1997, Rubí es va agermanar amb Boyeros, un dels 15 municipis de L'Habana. A través del Casal Catalano Cubà José Martí de Rubí s'han dut a terme diversos projectes amb la ciutat cubana.

El 3 de novembre de 1997, la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Rubí va donar llum verda a l'agermanament de la nostra ciutat amb el municipi de Boyeros.

El protocol d'agermanament el van rubricar l'aleshores alcalde de Rubí, Eduard Pallejà Sedó, i el president de l'Assamblea i del Consell de l'Administració Municipal del Poder Popular del municipi de Boyeros, Manuel de Jesús Paniagua Calle, el 10 de novembre d'aquell any, en el marc de la visita institucional d'una delegació rubinenca a Cuba. Posteriorment, el 15 de setembre de 1999, el conveni es va ratificar a Rubí, quan una delegació de Boyeros va visitar la nostra ciutat.

L'agermanament es va gestar tenint en compte el context social d'ambdues ciutats, els vincles històrics que les unien, l'estreta relació entre les seves cultures i la confraternitat entre els pobles, amb l'objectiu de millorar el benestar i elevar el nivell de vida dels seus respectius habitants, conscients de la necessitat d'estrènyer els llaços d'amistat i cooperació.

Entre d'altres, durant l'any 2003 es va treballar el projecte Medicuba a través del Casal Catalano Cubà José Martí, fruit de l'agermanament entre totes dues ciutats.

 

Coneix Boyeros


Aquest municipi prové de l'assentament d'un nucli de població al costat del camí reial del sud, entre les poblacions de Calabazar y Santiago de las Vegas. Prèviament hi havia hagut una casa de la “Real Hacienda”, establerta des del 1840 per cobrar el dret de trànsit a tot tipus de transports que creuessin el camí. El fet que les mules carregades de mercaderies i els boyeros o carreters haguessin d'aturar-se obligatòriament per abonar el peatge va propiciar la construcció de ranxos, que s'utilitzaven per descansar i protegir-se de les pluges. La casa que es va anar formant va rebre el nom d'El Rancho de los boyeros fins que, amb el temps, van desaparèixer els articles i la preposició per passar-se a dir Rancho Boyeros.

Boyeros té una extensió territorial de 134,2 km² i una població d'uns 189.000 habitants.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0