Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’illa de vianants incorpora nous carrers a partir d’aquest dilluns Aprofitant aquesta ampliació, el proper divendres, en el marc de la 5a Nit Oberta, s’ha programat la festa infantil "Recuperem el carrer" a Maximí Fornés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’illa de vianants incorpora nous carrers a partir d’aquest dilluns

Aprofitant aquesta ampliació, el proper divendres, en el marc de la 5a Nit Oberta, s’ha programat la festa infantil "Recuperem el carrer" a Maximí Fornés

Durant els mesos de juliol i setembre, uns informadors atendran aquells conductors que tinguin dubtes sobre l’ampliació de l’illa de vianants.
Durant els mesos de juliol i setembre, uns informadors atendran aquells conductors que tinguin dubtes sobre l’ampliació de l’illa de vianants

Aquest dilluns es fa efectiva l’ampliació de l’illa de vianants. Així, a partir d’avui, el tram per a vianants integrat pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró consolida el seu funcionament les 24 hores tots els dies de la setmana i l’illa creix amb la incorporació de noves zones.

D’una banda, s’afegeixen el carrer de Doctor Robert, la plaça de Pere Aguilera, el carrer de Narcís Menard, el carrer d’Unió i un tram del carrer de Terrassa. Paral·lelament, també s’amplia a l’entorn de la plaça Onze de Setembre, concretament al tram del carrer de García Lorca entre Magí Raméntol i Llobateras, i al carrer de Magí Raméntol entre García Lorca i Cal Gerrer.

Aquells conductors que disposen actualment d’autorització per accedir a la zona de vianants de Maximí Fornés els caps de setmana no serà necessari que tramitin la sol·licitud de nou, sinó que se’ls concedirà de forma automàtica el permís per circular-hi les 24 hores del dia. La resta de persones que tinguin dret a passar per les noves zones de vianants, ja siguin veïns o comerciants, sí que hauran de sol·licitar la corresponent autorització a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre. D’altra banda, els permisos excepcionals per transitar per l’illa es podran gestionar fent arribar a l'Ajuntament la corresponent sol·licitud per correu electrònic.

Pel que fa a les sancions per circulació indeguda per les zones restringides, s’ha establert un període informatiu inicial durant el qual els possibles infractors no seran multats sinó que rebran una carta alertant-los que han fet un mal ús de l’illa. Amb l’objectiu de reduir al màxim les infraccions, però, aquest mateix dilluns s’han iniciat les obres per crear passos elevats pintats en vermell i col·locar senyalització horitzontal i vertical als diferents accessos. A més, durant els mesos de juliol i setembre hi haurà dos informadors a Maximí Fornés i un més a García Lorca per atendre la ciutadania.

La informació sobre l’ampliació de l’illa està disponible al web municipal amb l’objectiu de facilitar que tots els afectats hi tinguin accés de la forma més entenedora possible.

Recuperem el carrer
Amb l’ampliació de l’illa es vol prioritzar la circulació de les persones, aconseguint un centre pacificat on la ciutadania pugui passejar i gaudir i, de retruc, millorar l’activitat comercial de la zona.

Tal com deia l’alcaldessa, Ana María Martínez, durant la presentació de l’ampliació de l’illa davant dels mitjans de comunicació ─anunci que ja va avançar en el marc de la conferència per fer balanç dels primers dos anys de mandat─, “tenim la voluntat de dissenyar una ciutat segura i amable que sigui coherent amb les polítiques d’atenció a la infància que estem desenvolupant”.

En aquest sentit, i aprofitant la imminent celebració de la 5a Nit Oberta el proper divendres, s’ha programat una festa infantil que s’ha batejat amb el nom Recuperem el carrer, “amb l’objectiu que els nens i nenes reconquistin un espai que, tradicionalment, havia estat seu”, ha explicat Martínez. La festa s’iniciarà a les 19 h al c. Maximí Fornés.