Sou a: Inici / La teva ciutat / Mobilitat / Illa de vianants

Illa de vianants

Illa de vianants_infants

Des de fa uns anys, Rubí treballa per disposar d’un entorn urbà de qualitat, accessible, segur i sostenible. Alguns dels carrers i vies que anteriorment eren carrers de passar ─per a la circulació de vehicles─ actualment són carrers d’estar ─carrers pacificats amb prioritat pels vianants─. 

Les illes de vianants són un conjunt de carrers en què l’accés és reservat als vianants i on aquests disposen de prioritat a l’hora de circular, davant de qualsevol tipus de vehicle. Aquestes vies que donen prioritat a la circulació de vianants tenen una funció fonamentalment social de suport a les relacions socials, a l’activitat del comerç local i al gaudi de la ciutadania en general. 

Rubí és reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants. I recuperar el carrer perquè els nens i nenes hi puguin jugar i passejar amb seguretat està en sintonia amb aquesta voluntat. 

ATENCIÓ: Ampliació de l'illa de vianants

Des de principis de juliol, la zona de l’illa de vianants formada pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró funciona les 24 hores cada dia de la setmana i s’ha ampliat l’illa al c. Doctor Robert, pl. Pere Aguilera, c. Narcís Menard, c. Unió i c. Terrassa (del núm. 1 al 27 i del 2 al 22).

Paral·lelament, també s’ha habilitat un nou espai amb prioritat pels vianants a la zona de la pl. Onze de Setembre, concretament, al tram del c. Garcia Lorca entre els c. Magí Raméntol i Llobateras i al c. Magí Raméntol, entre els c. Garcia Lorca i Cal Gerrer. 

- Els conductors que disposen actualment d’autorització per accedir a la zona de vianants de Maximí Fornés els caps de setmana no és necessari que tramitin la sol·licitud de nou, sinó que se’ls concedirà de forma automàtica el permís per circular-hi les 24 hores del dia. 

- La resta de persones que tinguin dret a passar per les noves zones de vianants, ja siguin veïns o comerciants, sí que han de sol·licitar la corresponent autorització a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre.

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre aquesta ampliació. 

Illa de vianants_imatge plànol general_ok

QUI POT ACCEDIR A L'ILLA?

COM I ON ES POT SOL·LICITAR L'ACREDITACIÓ DE PAS?

En aquest apartat trobareu tota la informació relativa a la sol·licitud d'acreditacions de pas.

QUIN ITINERARI HE DE SEGUIR PER ARRIBAR A CASA MEVA O AL MEU COMERÇ?

En aquest apartat podràs consultar la relació de carrers inclosos a l'illa de vianants i els diferents itineraris per accedir-hi. 

NORMES DE CIRCULACIÓ A L'ILLA DE VIANANTS

Símbol vianant Els vianants tenen sempre prioritat davant els vehicles.

Símbol 10 km/h La velocitat de circulació màxima autoritzada per l'interior de l’illa de vianants és de 10 Km/h.

Símbol cotxe Els vehicles autoritzats poden encotxar i desencotxar persones i/o mercaderies sempre que no dificultin el trànsit i durant el temps mínim necessari per fer-ho. 

CÀRREGUES I DESCÀRREGUES

Símbol càrrega i descàrrega Qui les pot utilitzar?
Només camions, furgonetes i vehicles comercials, el temps mínim imprescindible per fer la càrrega i descàrrega.

Símbol rellotge Quins dies i a quines hores?
De dilluns a divendres, de 7.30 a 11 h i de 15 a 16 h; i dissabtes, de 7.30 a 11 h. 

  • Compartir
Accessos a les escoles