Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / L’alcaldessa sobre l’ampliació de l’illa de vianants: “Volem tenir una ciutat amable i segura”

L’alcaldessa sobre l’ampliació de l’illa de vianants: “Volem tenir una ciutat amable i segura”

A partir del 3 de juliol, es consolidarà la zona de vianants de Maximí Fornés i se sumaran a l’illa els carrers propers a l’Ajuntament i a la plaça Onze de Setembre
Publicat el: 20/06/2017
L’alcaldessa sobre l’ampliació de l’illa de vianants: “Volem tenir una ciutat amable i segura”

L’alcaldessa, amb els regidors de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i de Serveis Territorials (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, i del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha presentat aquest dimarts els detalls de l’ampliació de l’illa de vianants que es farà efectiva el 3 de juliol. A partir d’aquesta data, el tram per a vianants integrat pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró consolidarà el seu funcionament les 24 hores tots els dies de la setmana i l’illa creixerà amb la incorporació de noves zones. D’una banda, abastarà per l’extrem esquerre el carrer de Doctor Robert, la plaça de Pere Aguilera, el carrer de Narcís Menard, el carrer d’Unió i un tram del carrer de Terrassa. Paral·lelament, s’ampliarà a l’entorn de la plaça Onze de Setembre, concretament al tram del carrer de García Lorca entre Magí Raméntol i Llobateras, i al carrer de Magí Raméntol entre García Lorca i Cal Gerrer.

Martínez ha refermat el compromís de l’Ajuntament amb un espai públic al servei de les persones: “Necessitem tenir una ciutat amb un centre tancat al trànsit, on es prioritzi les persones, un centre on passejar, gaudir... i on puguem facilitar la millora de la nostra activitat comercial; i un centre, en definitiva, que potenciï les relacions socials”. Dins d’aquests objectius, l’alcaldessa ha posat especial èmfasi en la voluntat de dissenyar “una ciutat segura i amable” que sigui coherent amb les polítiques d’atenció a la infància que està desenvolupant el consistori. “Lliguem aquest projecte a una prioritat molt important, a aquesta ciutat dels infants que volem”, ha dit.

L’alcaldessa també ha destacat el fet que l’illa s’ampliï per dalt, cosa que permetrà actuar sobre “un espai absolutament estratègic, potenciant el Mercat Municipal com a part de l’eix de l’activitat comercial de la ciutat”.

Autoritzacions de pas
Aquells conductors que disposen actualment d’autorització per accedir a la zona de vianants de Maximí Fornés els caps de setmana no serà necessari que tramitin la sol·licitud de nou, sinó que se’ls concedirà de forma automàtica el permís per circular-hi les 24 hores del dia. La resta de persones que tinguin dret a passar per les noves zones de vianants, ja siguin veïns o comerciants, sí que hauran de sol·licitar la corresponent autorització a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre.

D’altra banda, els permisos excepcionals per transitar per l’illa es podran gestionar fent arribar a l'Ajuntament la corresponent sol·licitud per correu electrònic.

A partir del 3 de juliol, el control de pas dels vehicles autoritzats únicament es farà a través de càmeres amb la voluntat d’unificar el funcionament de l’illa, és a dir, que ja no es lliuraran més adhesius en el moment d’atorgar les autoritzacions.

Pel que fa a les sancions per circulació indeguda per les zones restringides, es preveu que hi hagi un període informatiu inicial durant el qual els possibles infractors no seran multats sinó que rebran una carta alertant-los que han fet un mal ús de l’illa. Amb l’objectiu de reduir al màxim les infraccions, però, ja s’ha previst la col·locació de passos elevats pintats en vermell i senyalització horitzontal i vertical als diferents accessos. A més, durant els mesos de juliol i setembre hi haurà dos informadors a Maximí Fornés i un més a García Lorca per atendre la ciutadania.

L’Ajuntament ja està traslladant tots els detalls sobre el funcionament de les noves zones de vianants als col·lectius implicats. A banda d’haver-los enviat una carta informativa, s’han convocat reunions sectorials amb comerciants i residents per tal de resoldre els seus possibles dubtes. També s’han produït trobades amb les AMPA de les escoles afectades.

D’altra banda, la informació sobre l’ampliació de l’illa ja està disponible al web municipal amb l’objectiu de facilitar que tots els afectats hi tinguin accés de la forma més entenedora possible.

  • Compartir
Pertany a: ,

Convocatòries de premsa

RSS
« Setembre 2019 »
DlDtDcDjDvDsDg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Roda de premsa: 21a Fira del joc i de l'esport al carrer
17-09-2019 - 16:30 / 17:00     Pèrgola de la rambla del Ferrocarril
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació). Ext. 1100