Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agricultura Abans de la Guerra Civil, un 81% del territori del terme municipal de Rubí estava dedicat a l'agricultura, especialment a la vinya. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Agricultura

Abans de la Guerra Civil, un 81% del territori del terme municipal de Rubí estava dedicat a l'agricultura, especialment a la vinya.

A partir de mitjans del segle passat i de manera progressiva, moltes vinyes es van anar arrencant i es van substituir pel cultiu de cereals i farratge, amb major demanda, menors requeriments de mà d’obra i que permetia una més fàcil adaptació de la mecanització de les feines del camp. En l’actualitat l’existència d’aquestes zones agrícoles, ja siguin de propietat privada o municipal, conformen el paisatge agroforestal de boscos mixtos de pins i alzines i conreus de cereal de la Plana del Vallès, una singularitat de la regió metropolitana de Barcelona.

 

Horts municipals de Cova Solera


Els horts municipals de Cova Solera es van posar en marxa el desembre de 2018, quan es van concedir les autoritzacions d’ús a aquelles persones que van presentar la corresponent sol·licitud.

El projecte impulsat per l’Ajuntament persegueix diversos objectius. En l’àmbit de l’agricultura ocupacional, pretén oferir una activitat d’oci que millori el benestar personal de rubinencs a l’atur o en risc d’exclusió; millorar l’alimentació i el subministrament d’aliments a través de l’autoconsum de les parcel·les individuals de l’hort, i oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte i de les decisions. Pel que fa a la inserció laboral, es vol donar eines i suport a la ciutadania en àmbits relacionats amb l’agricultura, el processat i la distribució d’aliments. Paral·lelament, es busca fomentar la producció de verdures ecològiques a la ciutat.

 

Horts municipals de Cova Solera

 

Projecte EcoBodum


El projecte EcoBodum neix gràcies a l’empenta de l’Assemblea d’Aturats de Rubí i el recolzament de l’Associació Agroecològica de Can Feliu arran de la cessió d’uns terrenys de 5 hectàrees per part del seu propietari. La posada en marxa d’aquest projecte ha permès l’autoocupació d’una quinzena de persones integrants de l’Assemblea d’Aturats i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i de l’Obra Social “la Caixa”, entre d’altres organismes. l’Associació Agroecològica Can Feliu és un projecte que promou l’autoocupació, el cooperativisme i el desenvolupament de l’agricultura ecològica.

Logo Ecobodum

Enllaços relacionats

 EcoBodum. Associació Agroecològica de Can Feliu 
 Diputació de Barcelona. Horts municipals i socials 

 

Fertilització dels conreus


Per tal de mantenir la producció agrícola dels camps de cultiu és necessari aplicar productes amb valor fertilitzant almenys una vegada l’any. La fertilització orgànica dels conreus millora la fertilitat i les propietats físiques del sòl i en redueix el risc d’erosió. Permet, a més, l’adob dels cultius sense la necessitat d’aplicar únicament adobs químics. L’ajuntament vetlla perquè el procés d’aplicació de l’adob es dugui a terme de forma adequada i amb totes les mesures necessàries per tal de minimitzar possibles molèsties als veïns, com ara olors.

 

 Llibre interactiu Del camp a la cuina 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
2