Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Horts municipals de Cova Solera La creació de l'hort urbà municipal de Cova Solera es basa en un projecte mitjançant el qual s'ofereix un espai de lleure per a la ciutadania de Rubí motivada pel cultiu i el consum de verdures, on generar una activitat de millora i preservació ambiental. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Horts municipals de Cova Solera

La creació de l'hort urbà municipal de Cova Solera es basa en un projecte mitjançant el qual s'ofereix un espai de lleure per a la ciutadania de Rubí motivada pel cultiu i el consum de verdures, on generar una activitat de millora i preservació ambiental.

Els horts municipals de Cova Solera es van posar en marxa el desembre de 2018, quan es van concedir les autoritzacions d’ús a aquelles persones que van presentar la corresponent sol·licitud.

El projecte impulsat per l’Ajuntament persegueix diversos objectius. En l’àmbit de l’agricultura ocupacional, pretén oferir una activitat d’oci que millori el benestar personal de la ciutadania en situació d’atur o en risc d’exclusió social; millorar l’alimentació i el subministrament d’aliments a través de l’autoconsum de les parcel·les individuals de l’hort, i oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte i de les decisions. Pel que fa a la inserció laboral, es vol donar eines i suport a la ciutadania en àmbits relacionats amb l’agricultura, i el processat i la distribució d’aliments.

Paral·lelament, es busca fomentar la producció de verdures ecològiques a la ciutat.

A més, es vol incidir especialment en els següents aspectes:

  • El foment de la inclusió social, les relacions entre les persones diferents i les dinàmiques col·laboratives d'atenció a persones i col·lectius amb risc d'exclusió social i/o amb escassos recursos econòmics.
  • El desenvolupament d'activitats obertes a la participació de tota la població.
  • La promoció del consum responsable, l'agricultura ecològica i la pràctica d'hàbits saludables.

La infraestructura de l'hort urbà de Cova Solera, ubicat a la cantonada entre el carrer Luxemburg i l'avinguda Cova Solera, compta amb una edificació de 100 metres quadrats amb taquilles, lavabos i espai per a emmagatzemar eines i maquinària. També disposa d'una instal·lació fotovoltaica aïllada que subministra l'energia elèctrica que consumeix l'equipament. L'espai total cultivable és de 4.560 m², dels quals 3.360 m² estaran destinats al cultiu en parcel·les d'autoconsum i per a entitats i 600 m² per a la realització d'activitats i el cultiu productiu. La instal·lació també compta amb tanca perimetral, un hivernacle que permet fer el planter i un compostador comunitari .

La mida de les parcel·les individuals és de 39 m² i s’inclou la instal·lació del sistema de reg per degoteig i el consum hídric.

 

Horts municipals de Cova Solera

 

Autoritzacions


L’equipament ofereix 49 autoritzacions de 3 anys de durada, 47 de les quals són per a persones físiques i 2 per a entitats. També s’ofereixen 16 autoritzacions per a les persones que conformen el grup de suport, amb durades que poden variar de les de la resta d’usuaris i per tant no estan subjectes al procediment de sorteig.

Els perfils de les autoritzacions per a persones físiques són els següents:

  • 16 autoritzacions per a les persones que conformen el grup de suport
  • 16 autoritzacions de pensionistes
  • 16 autoritzacions de persones en situació d’aturats de llarga durada
  • 15 persones interessades que no pertanyin a cap d’aquests col·lectius

 

Les persones interessades han d’aportar la documentació i omplir el full de sol·licitud específic que es troba a l’adreça de la Seu Electrònica:

https://seu.rubi.cat/catalogoTramites/show/561

o bé personar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per a fer el tràmit de manera presencial. El mes de març de 2023 va tenir lloc el tercer sorteig d’autoritzacions per a l’ús privatiu de parcel·les de l’hort municipal de Cova Solera.

 

Gestió


L'Ortiga logo.PNG

La Cooperativa l’Ortiga és l’empresa contractada per l’Ajuntament per gestionar l’equipament, assessorar i formar als usuaris de tècniques d’horticultura i coordinar els grups de suport.

 

Horari d’obertura dels horts

  • De dilluns a diumenge de 8 a 18 h a l’hivern, i de 7 a 21 h a l’estiu. 

Normativa

 

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0