Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Altres observatoris En el nostre entorn trobem diferents observatoris d'habitatge, o espais on es recopilen i es publiquen dades del sector de l'habitatge, i que han estat publicats per diferents administracions públiques. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Altres observatoris

En el nostre entorn trobem diferents observatoris d'habitatge, o espais on es recopilen i es publiquen dades del sector de l'habitatge, i que han estat publicats per diferents administracions públiques.

Observatori de Ciutat. Gabinet d'Estudis i Estadístiques


L'Observatori de Ciutat porta a terme la tasca de compilar, analitzar i difondre totes aquelles dades que puguin ser d'interès a l'hora de conèixer millor la ciutat de Rubí, configurant-se així com un observatori paraigües dels observatoris que estan en funcionament en altres àmbits com l’observatori d’ habitatge, l’observatori d’empreses...

L’Observatori de Ciutat forma part del Gabinet d'Estudis i Estadístiques que té com a objectiu principal aportar coneixement de la realitat de la ciutat i el seu entorn, de manera que sigui d'utilitat per poder dissenyar, desenvolupar i avaluar les polítiques públiques que s'apliquen en ella. Aquest té l'ambició d'abastar un tractament integral, global i transversal de coneixements sobre la ciutat, atent a les necessitats de cada un dels camps d'actuació de les polítiques públiques que es desenvolupen en ella. 

Els àmbits temàtics sobre els quals es pot generar coneixement són gairebé infinits, però atenent a la tradició dels observatoris locals i del de Rubí en particular, seria la següent:

- Demografia i població, immigració, societat, economia, treball i territori.

Com que és un observatori de ciutat, tracta molts altres aspectes i dades que no son d'habitatge, però ens permet analitzar la ciutat de Rubí des de una perspectiva més transversal i completa.

Compten amb un apartat de publicacions que trobaràs en el següent enllaç:

 

 Observatori local de l'habitatge. Diputació de Barcelona


L'Observatori Local d'Habitatge de la Diputació de Barcelona s'ocupa de la producció, gestió i difusió d'informació i coneixement sobre habitatge. L’objectiu de l’OLH és donar resposta a les necessitats dels ens locals en els processos de disseny, implementació i avaluació de les polítiques locals d’habitatge. 

 

 Observatori Metropolità de l'habitatge. OHB


L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) és un instrument supramunicipal dedicat a la recerca i l’anàlisi de dades relacionades amb l’habitatge. La seva finalitat és donar suport al disseny i avaluació de les polítiques públiques. Va ser creat el 2017 com una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Associació de Gestors d’Habitatge Social (GHS). Des del 2018, està integrat en l’estructura de l’Institut Metròpoli.

 

 Consell Comarcal Vallès Occidental


L’Observatori Comarcal del Vallès Occidental té com a missió analitzar, facilitar i difondre informació social, econòmica i territorial a la ciutadania, institucions i representants polítics, especialment en els àmbits en què l’administració intervé.

Aquest observatori recopila dades de tota la comarca del Vallès Occidental i de diferents àmbits com:

- Economia i mercat de treball, població, pobresa i desigualtat, dones, territori i habitatge, i la comarca en xifres.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0