Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla director del verd urbà L’Ajuntament s'ha dotat d’un Pla director per garantir una correcta estructuració i gestió de l’arbrat i les zones verdes. El document ha estat elaborat per la Diputació, amb la col·laboració de l’Àrea de Sostenibilitat i Serveis Municipals del Consistori, i incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenibles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla director del verd urbà

L’Ajuntament s'ha dotat d’un Pla director per garantir una correcta estructuració i gestió de l’arbrat i les zones verdes. El document ha estat elaborat per la Diputació, amb la col·laboració de l’Àrea de Sostenibilitat i Serveis Municipals del Consistori, i incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenibles.

L’Ajuntament està treballant per fer de Rubí una ciutat més verda, més saludable, que generi més ombra, més frescor i, en definitiva, més salut. I és que el verd urbà contribueix a la millora de la qualitat de vida dels pobles i ciutats. Els arbres i els espais verds acosten la natura a la ciutadania, alhora que contribueixen a millorar l’entorn urbà netejant l’aire, aportant frescor ─són reguladors tèrmics i del cicle de l’aigua─, generant zones d’ombra i fent més acollidor l’espai públic.

El Pla director del verd urbà de Rubí planteja propostes per gestionar de forma eficaç i sostenible el patrimoni verd de la ciutat. A la vegada, el document permetrà al Consistori repensar i racionalitzar el seu manteniment amb l’objectiu d’optimitzar els costos de gestió.

El punt de partida per poder disposar d’unes zones verdes de qualitat comença per la correcta elecció de les espècies, tenint en compte totes les variables que les afectaran, com ara l’espai on s’hauran d’ubicar i com es relacionaran amb els altres serveis i activitats que hi ha la via pública. 

Per poder fer aquesta elecció d’espècies, primer cal disposar d’una relació exhaustiva dels elements del verd urbà de la ciutat i d’una diagnosi del verd actual i de la seva gestió. Aquesta informació està recollida al Pla director, que ha elaborat el Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Àrea de Sostenibilitat i Serveis Municipals de l’Ajuntament.

El document, a més, planteja i justifica propostes de millora en la gestió i remodelació del verd a diferents nivells; defineix criteris de disseny i manteniment pels espais verds; estableix possibles línies estratègiques del verd urbà a nivell municipal; posa a disposició del Consistori un estudi de costos de gestió i millora i defineix un pla d’inversions; i concreta les possibles modificacions de gestió per a l’estalvi de recursos i optimització de resultats. Tot plegat, incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la gestió del verd urbà, especialment el referits a Ciutats i Comunitats sostenibles, Acció Climàtica i Vida Terrestre.

 

Actuacions


El Pla director defineix els reptes, objectius i compromisos del govern municipal en relació a la conservació del verd i de la diversitat biològica de la ciutat. El document no només fa referència als espais verds intensius i estructurats, com ara les places del nucli urbà, sinó també a espais extensius que es gestionen des del servei de Medi Natural, com els torrents que travessen les urbanitzacions, en els quals l’Ajuntament ja hi està treballant de manera alineada al que marca el Pla.

El Pla director del verd urbà marca el camí pel que fa a la millora i reformulació del verd de la ciutat, no només d’aquest mandat, sinó del futur. Les diferents actuacions vindran dotades pel pressupost del servei de Parcs i jardins, de Medi Natural i estaran reforçades per la dotació específica que contempla el Pla d’inversió.

 

Documents

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0