Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espai públic Els espais públics són zones de convivència i, tot i que el seu manteniment correspon a l’Ajuntament, és responsabilitat de tots els ciutadans i ciutadanes tenir-ne cura. De fet, en la gestió dels espais públics, el civisme hi té un paper fonamental. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Espai públic

Els espais públics són zones de convivència i, tot i que el seu manteniment correspon a l’Ajuntament, és responsabilitat de tots els ciutadans i ciutadanes tenir-ne cura. De fet, en la gestió dels espais públics, el civisme hi té un paper fonamental.

La voluntat del consistori és que Rubí sigui una ciutat cuidada, amable i endreçada, on l'espai públic –els carrers, les places, els parcs i l'espai natural que l'envolta– sigui entès com a patrimoni dels rubinencs i rubinenques, del qual s'ha de poder gaudir amb condicions de seguretat, neteja i respecte comuns. Ha de ser un espai públic que fomenti les relacions socials, que faci i promogui veïnatge. Una ciutat respectuosa i orgullosa de la seva ciutadania, i una ciutadania respectuosa i orgullosa de la seva ciutat.

Per això, el manteniment de l’espai públic és una de les pedres angulars de les polítiques municipals, amb l’objectiu de garantir el benestar de la ciutadania, contribuir al desenvolupament de Rubí i facilitar l’evolució i la transformació urbana.

L’Ajuntament de Rubí posa especial atenció en el manteniment viari, que comprèn el bon estat dels paviments, el mobiliari urbà, l’enllumenat i la neteja dels carrers; dels equipaments; dels parcs i jardins de la ciutat; i de les urbanitzacions.

 

Pla director del verd urbà

L’Ajuntament s'ha dotat d’un Pla director per garantir una correcta estructuració i gestió de l’arbrat i les zones verdes. El document ha estat elaborat per la Diputació, amb la col·laboració de l’Àrea de Sostenibilitat i Serveis Municipals del Consistori, i incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenibles.

Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica

El pla consta de 44 mesures que seran implementades fins a finals del 2025 i que persegueixen l’objectiu de reduir de forma ambiciosa el consum municipal d’energia i aigua en el context de crisi econòmica i climàtica que vivim.