Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional El 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i Rubí s'hi suma amb una programació d'actes organitzada per l'Ajuntament amb el suport de les entitats i serveis de l'àmbit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

El 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i Rubí s'hi suma amb una programació d'actes organitzada per l'Ajuntament amb el suport de les entitats i serveis de l'àmbit.

Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2020

El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional va ser declarat l’any 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, mitjançant la resolució 47/3. L’objectiu d'aquesta jornada és promoure els drets i el benestar de les persones amb diversitat funcional en tots els àmbits de la societat i conscienciar sobre la seva situació al conjunt de la ciutadania

Prenent com a base molts anys de treball de les Nacions Unides en l’àrea de les discapacitats, la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada l’any 2006, ha avançat encara més en els drets i el benestar de les persones a través de l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i d'altres marcs de desenvolupament internacionals. L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, entre d'altres, té el compromís de “no deixar ningú enrere” i considera la discapacitat com a qüestió transversal en la implementació dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La discapacitat és la condició sota la qual certes persones presenten alguna deficiència (física, mental, intel·lectual o sensorial) que a llarg termini afecta la seva forma d’interactuar i participar plenament a la societat. Una discapacitat és una condició que fa que una persona tingui dificultats per desenvolupar tasques quotidianes que a la resta d’individus no els resulten complicades.

L’estratègia de les Nacions Unides per a la inclusió de la discapacitat constitueix la base d’un progrés sostenible i transformador cap a la inclusió de la discapacitat en tots els àmbits d'actuació d'aquest organisme. D'aquesta manera, referma que la realització plena i completa dels drets humans de totes les persones amb discapacitat és un component inalienable, indissociable i indivisible de tots els drets humans i llibertats fonamentals.

Rubí, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es va començar a commemorar el 2015, amb la voluntat de marcar un punt de partida per a una millora de l’atenció i els recursos adreçats a aquest col·lectiu. En aquesta jornada, es posa de relleu el treball diari que desenvolupen entitats, serveis i institucions en suport de les persones amb discapacitat, així com el compromís per seguir avançant cap a una societat plenament inclusiva i accessible. 

   

Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2021


El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es commemora enguany amb el lema El teu coneixement és la nostra normalitat, escollit per les pròpies entitats i serveis de l'àmbit. Amb aquestes paraules, les persones amb discapacitat reivindiquen la necessitat que tota la societat conegui la seva realitat per garantir-ne una bona atenció i també per entendre que, si tenen els suports necessaris, poden fer la seva vida de forma autònoma.

Aquestes són les activitats previstes:

Dimarts 30 de novembre, a les 17.30 h
Xerrada El meu fill/a té una discapacitat
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Adreçada a les famílies que recentment han rebut un diagnòstic de discapacitat del seu fill/a.
Amb la col·laboració i participació de DAPSI Rubí.
Cal inscripció prèvia a oadf@ajrubi.cat.
  

Dimecres 1 de desembre
Inauguració de l’exposició Conviure en un món de diferències
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Mostra d'il·lustracions de Joan Turu.
Fins al 10 de gener
  

Dimecres 1 de desembre, a les 17.30 h
Hora del conte: Una casa a mida
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Sessió de contacontes per a infants de 0 a 8 anys. Una casa a mida és una història que parla sobre l’accessibilitat de les persones per poder tenir una millor qualitat de vida.
Inscripció prèvia a b.rubi.mmt@diba.cat.
  

Dimecres 1 de desembre, a les 18 h
Jornada de participació sobre la Guia d'accessibilitat als actes públics
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Jornada de treball amb les entitats socials de l’àmbit de la diversitat funcional, de l’àmbit de la gent gran, de l’àmbit de dones, de l’àmbit de persones nouvingudes i de l’àmbit dels joves per a l’elaboració de la Guia d’accessibilitat als actes públics, impulsada pel Servei de Diversitat Funcional per donar millor atenció a la ciutadania en l’organització d’actes públics.
   

Dijous 2 de desembre, a les 17.30 h
Ponència Entre el paternalisme i el liberal-abandonament a les persones amb discapacitat
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Ponència a càrrec del filòsof Joan Canimas.
Adreçada exclusivament a famílies de persones amb discapacitat intel·lectual.
Col·labora Font del Ferro.
Inscripció prèvia a oadf@ajrubi.cat.
   

Divendres 3 de desembre
Passos de vianants inclusius

Inauguració de l’acció coordinada entre els Serveis de Mobilitat, Obra Pública, Comunicació i Diversitat Funcional per fer passos de vianants inclusius, amb indicacions a través de pictogrames per a una millor comunicació amb les persones amb trastorn de l'espectre autista.
   

Divendres 3 de desembre, a les 11 h
Lectura del manifest
Ràdio Rubí

Divendres 3 de desembre, a les 18 h
Espectacle Els 3 porquets i el llop especulador
Teatre Municipal La Sala

A càrrec d’actors i actrius amb diversitat funcional de la companyia Femarec.
Adreçat a públic infantil de 2 a 8 anys.
Cal reserva prèvia en línia.
   

Divendres 3 de desembre, a les 18 h
Il·luminació de la façana de l'Ajuntament

Dissabte 4 de desembre, a les 11 h
Jornada esportiva inclusiva
Can Rosés

11 h Partit de bàsquet inclusiu amb la col·laboració del Club Esportiu Horitzó 1994 i el Servei d’Esports.
12.30 h Classe de zumba. Vine a moure el cos!
Amb la col·laboració d’APDIR.

        

Edicions anteriors


T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1