Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022 El 2022, Rubí es va sumar un any més al Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb una programació d’activitats adreçada a tota la població. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

2022

El 2022, Rubí es va sumar un any més al Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb una programació d’activitats adreçada a tota la població.

Es van portar a terme una desena de propostes impulsades conjuntament per l’Ajuntament, les entitats i els serveis de l’àmbit de la diversitat funcional que buscaven donar visibilitat a les persones amb discapacitat, augmentar-ne el coneixement i compartir les seves reivindicacions.

La commemoració es va celebrat sota el lema Allò que és necessari per a algunes persones pot ser útil per a tothom, una frase escollida per les pròpies entitats i serveis que evidencia que tot allò que a vegades veiem com una demanda exclusiva d’aquest col·lectiu és en realitat una mesura que beneficia tothom.

La programació es va iniciar amb la xerrada Jo també vull sexe! Les relacions sexo-afectives de les persones amb diversitat funcional, seguida d’una taula rodona formada per persones amb diversitat funcional sobre recursos per al desenvolupament de la meva sexo-afectivitat.

La Fundació AVAN, la Llar Ca n’Alzamora i CDIAP-DAPSI Rubí van realitzar jornades de portes obertes. Per part de l’Associació DAUS, es va obrir l’exposició Oci i diversitat funcional.

La programació també va incloure la presentació de la Guia per a la petita infància amb discapacitat i les seves famílies, continuant amb la xerrada sobre el Decret 150/2017, de 17 d’octubre, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu.

Igualment, es va oferir una sessió de cinema infantil amb mesures d’accessibilitat cognitiva i, posteriorment, una sessió de cinema per adults, amb l’objectiu de fomentar la sensibilització.

Coincidint amb el dia de la commemoració, el 3 de desembre, de bon matí i amb la col·laboració de Rubí d’Arrel, es va portar a terme una caminada inclusiva per l’entorn de Rubí. A la tarda, la programació es va tancar amb la festa de cloenda, en què hi va haver paradetes informatives de les entitats i serveis de l’àmbit de la diversitat funcional. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, va oferir el discurs en commemoració del dia, que va donar pas a la lectura del manifest, creat per les entitats i serveis de l’àmbit de la diversitat funcional de Rubí. La festa va finalitzar amb l’espectacle de dansa integrada de la companyia Liant la Troca: SIN CON-TAC-TO.

     

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0