Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treball comunitari al barri del Pinar L’any 2006 es va iniciar el Pla de Barris a El Pinar amb la intenció de dignificar aquesta zona de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Treball comunitari al barri del Pinar

L’any 2006 es va iniciar el Pla de Barris a El Pinar amb la intenció de dignificar aquesta zona de la ciutat.

Es va construir un vial per connectar El Pinar amb Can Rosés, per tal que el barri no quedés aïllat respecte a la resta del municipi. Es van fer obres d’urbanització, creant noves voreres, clavegueram, parcs, executant tasques d’asfaltatge, etc. També  es va construir l’edifici La Cruïlla Centre Cívic del Pinar. Per últim, dins el Pla de Barri, es van impulsar diversos programes per a la dinamització sociocultural i comunitària del barri.

 

barri El Pinar_03.jpg

 

L’Ajuntament, juntament amb la Generalitat de Catalunya, duu a terme diversos programes i accions que tenen gran presència al barri. Un exemple d’això és el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC). El PDC és un programa impulsat i subvencionat pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya que orienta totes les seves accions i activitats al foment de la interculturalitat i la convivència en la diversitat per a la integració social, per aconseguir que la cohesió social sigui una realitat. El PDC del barri del Pinar s’ubica tècnicament al Servei d’Acció Comunitària i recull molts àmbits, des de l’associacionisme fins a la salut, passant per temes tant importants com l’educació, la formació d’adults, els recursos, la protecció de la infància i la joventut, la convivència o la diversitat. El PDC del Pinar es va iniciar amb un diagnòstic participatiu elaborat pel Departament d’Anàlisi Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzat l’any 2020 amb la finalitat d’aconseguir esbrinar les necessitats i la situació del barri. Des d’aleshores, el treball comunitari ha estat present al barri a través d’una metodologia de reunions participatives a partir de l’ordre del dia consensuat entre els i les participants. En aquestes trobades es decideixen les activitats i projectes  que es duen a terme al barri durant l’any.

Alguns exemples d’aquestes activitats comunitàries realitzades al llarg del temps al barri del Pinar són la Festa de la Primavera, la Castanyada al barri, la Harira popular o la participació del barri a La Marató de TV3, entre d’altres.

 

harira.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0