Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centres cívics Els centres cívics són espais públics i oberts a tota la ciutadania que s’organitzen mitjançant una estructura i unes funcions definides, i que tenen per objectiu la dinamització sociocultural i l’acció comunitària. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Centres cívics

Els centres cívics són espais públics i oberts a tota la ciutadania que s’organitzen mitjançant una estructura i unes funcions definides, i que tenen per objectiu la dinamització sociocultural i l’acció comunitària.

Aquests són els atributs que caracteritzen els equipaments cívics:

 

Espais públics i oberts a tothom


L’entrada és lliure, sense fer cap mena de discriminació per sexe, raça, llengua o cultura. Tothom hi pot accedir, amb independència de si pertany a una altra associació o organització. No es pot condicionar l’accés al pagament d’una quota general.

 

Estructura i funcions definides


Es fixa una estructura i les seves funcions per tal de garantir la qualitat de les instal·lacions i el seu condicionament a través de polítiques i normatives.

 

Dinamitzadors socioculturals


La funció bàsica dels centres cívics és la d’oferir espais de dinamització sociocultural que contribueixen a l’acció comunitària, per tal de prestar tots aquells serveis que potenciïn la relació entre les persones.

 

Funció educativa


Es porten a terme activitats pedagògiques i didàctiques que potenciïn el desenvolupament integral de les persones.

 

Funció participativa


Es fomenta la participació dels i les usuàries, tenint en compte els seus suggeriments, per tal de garantir una oferta de serveis que satisfaci plenament les necessitats de l’entorn.

 

Afavorir la integració i la cohesió social


Mitjançant valors cívics com la convivència, el respecte a la diversitat i la solidaritat, s’aposta per afavorir la integració i la cohesió social, potenciant les capacitats personals i col·lectives.

 

Proximitat a tot el veïnat


Els equipaments s’ubiquen en un entorn d’accés fàcil per tal que totes les persones que hi vulguin accedir puguin fer-ho de manera àgil.

 

Ser uns referents en l’entorn


Els centres cívics intenten esdevenir un espai singular en el seu entorn, conegut per tothom, i convertir-se en un punt de trobada per al màxim de persones possible.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
6