Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobiliari urbà El mobiliari urbà de Rubí el conformen els objectes públics instal·lats a l’espai públic de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Mobiliari urbà

El mobiliari urbà de Rubí el conformen els objectes públics instal·lats a l’espai públic de la ciutat.

Aquest mobiliari urbà comprèn els bancs per asseure’s, els fanals, les papereres, els contenidors, les bústies, les cabines telefòniques, les fonts, els elements de joc dels parcs infantils, les parades d’autobús o els panells indicadors especials, així com els dels pàrquings públics. 

L’Ajuntament vetlla pel seu manteniment, però com a conseqüència del vandalisme, es produeixen molts desperfectes que suposen un alt cost econòmic.

Per exemple, reemplaçar un contenidor suposa una despesa del voltant de 1.000 euros i col·locar de nou el vidre d’una marquesina, 600 euros més.

 

Enllumenat i semaforització


Amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible i eficient, totes les lluminàries disposen de tecnologia LED i s’estan introduint nous elements de gestió, com la regulació o la possibilitat de telecontrol.

L’Ajuntament treballa en la millora constant de l’enllumenat públic del municipi, prestant un servei que s'encarrega tant del manteniment preventiu i correctiu de les instal·lacions relacionades amb la xarxa d'enllumenat públic del municipi, com de la seva gestió i implementació d’actuacions de millora. 

Actualment, el Consistori manté un total de 13.300 punts d’enllumenat públic, aproximadament.

 

Fonts


L’Ajuntament gestiona de manera global tot el cicle de l'aigua d'una manera responsable: la xarxa de clavegueram, les boques de reg i neteja, les fonts d'aigua de boca, les fonts ornamentals i altres àmbits del cicle de l’aigua.

A Rubí hi ha un total de 6 fonts ornamentals i 137 fonts de boca. Un correcte manteniment d’aquests elements és essencial per assegurar la seguretat de la ciutadania i evitar importants malbarataments d’aigua.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
1