Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí explicarà les seves accions de millora de l’eficiència energètica en una nova edició de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, intervindrà al taller “L’autoconsum d’energia: reptes i oportunitats per a les ciutats europees” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí explicarà les seves accions de millora de l’eficiència energètica en una nova edició de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, intervindrà al taller “L’autoconsum d’energia: reptes i oportunitats per a les ciutats europees”

La Setmana Europea de les Regions i Ciutats se celebra del 10 al 13 d’octubre.
La Setmana Europea de les Regions i Ciutats se celebra del 10 al 13 d’octubre

Rubí compartirà la seva experiència en el desenvolupament d’accions de millora de l’eficiència energètica en el marc de la 20a Setmana Europea de les Regions i Ciutats, organitzada conjuntament pel Comitè Europeu de les Regions i la Comissió Europea. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, intervindrà el proper dimarts 11 d’octubre al taller telemàtic Autoconsum d’energia: reptes i oportunitats per a les ciutats europees, coordinat per l’Ajuntament de Rubí amb el suport de l’Association of European Border Regions (AEBR).

Aquesta activitat s’emmarca en l’objectiu fixat per la Comissió Europea de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle almenys un 55% l’any 2030. Amb ella, es vol promoure el debat entre les autoritats locals i regionals sobre el paper de l’administració pública a l’hora d’informar, crear, assistir i oferir totes les facilitats possibles a empreses i particulars per augmentar l’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovables.

A banda de l’alcaldessa, hi intervindran Martín Guillermo Ramírez, secretari general de l’Association of European Border Regions (AEBR); Con Mc Laughlin, enginyer superior responsable de serveis d’aigua i medi ambient del Consell del Comtat de Donegal; Arto Nikkanen, CEO de la Companyia d’Energia de Lappeenranta; i Adela Tesarova, cap de la Unitat de Consumidors, Iniciatives Locals i Transició Justa a DG ENER.

El taller Autoconsum d’energia: reptes i oportunitats per a les ciutats europees tindrà lloc el dimarts 11 d’octubre a partir de les 16.30 h. Per seguir-lo en línia, només cal inscriure’s gratuïtament a la pàgina web de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats

    

Un espai d’intercanvi de bones pràctiques

Rubí participa des del 2019 a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, l'esdeveniment anual més important a Brussel·les dedicat a la política de cohesió. La cita ha crescut fins a convertir-se en una plataforma de comunicació i xarxa única, que reuneix regions i ciutats d'arreu d'Europa, inclosos polítics/ques, administradors/es, experts i acadèmics/ques. Durant els últims 19 anys, ha fet molt per promoure l'aprenentatge de polítiques i l'intercanvi de bones pràctiques.

L'any 2021, en la seva segona edició digital, va assolir un nombre rècord de gairebé 18.000 participants registrats i 300 sessions durant una setmana, amb la participació de més de 590 socis, entre aquests l’Ajuntament de Rubí.

La 20a edició oferirà l'oportunitat de debatre, mantenir les comunitats connectades, intercanviar bones pràctiques i idees entre socis i participants sobre quatre temes: transició verda, cohesió territorial, transició digital, empoderament juvenil.

Objectius de Desenvolupament sostenible