Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà la segona edició de la COLOR Week del 21 al 27 de març L’esdeveniment inclourà una trentena d’activitats, entre les quals destaquen les intervencions artístiques que transformaran espais emblemàtics de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà la segona edició de la COLOR Week del 21 al 27 de març

L’esdeveniment inclourà una trentena d’activitats, entre les quals destaquen les intervencions artístiques que transformaran espais emblemàtics de la ciutat

L’alcaldessa i el regidor, durant la presentació de la COLOR Week (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor, durant la presentació de la COLOR Week (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí es prepara per viure la segona edició de la COLOR Week. L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament tindrà lloc del 21 al 27 de març i inclourà una trentena d’activitats al voltant de la cultura i el coneixement, les relacions comunitàries i l’espai urbà.

La proposta es va estrenar l’any passat en plena pandèmia amb l’objectiu de celebrar la diversitat de colors que identifiquen la ciutat, des d’una perspectiva multidisciplinària, i amb l’objectiu de fer-ne partícip tothom. La COLOR Week s’emmarca en la iniciativa COLOR, un projecte de ciutat, transversal i compartit que es va posar en marxa el 2020 amb la voluntat d’aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. La cita es fa als voltants del 21 de març, Dia Internacional del Color i també Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, i coincideix a més amb el Mes de les Dones i el Dia Mundial del Teatre (27 de març). “Totes aquestes commemoracions donen protagonisme a temes que considerem importants a l’hora d’enriquir la conversa sobre el model de ciutat. Qüestions com la pluralitat, la convivència dins la diversitat, la creativitat, la visió social de l’urbanisme…”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant la presentació de la segona edició de la COLOR Week.

Martínez ha comentat que la primera edició “va ser una experiència molt positiva en un moment que era molt difícil organitzar esdeveniments participatius”, i ha afegit: “Aquest any, amb una situació sanitària millor, tornem a apostar per una programació que aprofundeix encara més en el concepte mateix del color i en la seva importància a l’hora de definir la identitat de la ciutat; i que planteja la creació d’espais de coneixement, d’intercanvi i de diàleg que impliquen tota la ciutadania”.

Enguany, la programació està integrada per una trentena d’activitats de diferents àmbits.

 

Actuacions a l’espai públic

Seran intervencions artístiques que, com l’any passat, transformaran de manera efímera o permanent diversos espais de la ciutat.

Aquest bloc d’activitats comptarà amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny edRa, que serà protagonista de fins a quatre actuacions: un nou mural del projecte AraArt fruit de la col·laboració amb l’Escola Montessori i l’Institut Duc de Montblanc, sobre la temàtica de les diversitats; un mural a tocar de l’estació dels Ferrocarrils sota el títol Rubí integra totes les diversitats; un mural efímer de l’alumnat dels tallers d’expressió creativa d’edRa davant l’estació dels Ferrocarrils; i un mural permanent en un mur del pàrquing del Rubí Forma a càrrec d’alumnat del grau de serigrafia artística.

Una altra part de les intervencions artístiques que es duran a terme durant la COLOR Week aniran a càrrec d’artistes locals. Urih i el grup local d’artistes urbans Petados Crew s’encarregaran de renovar el grafiti ubicat sota el pont del carrer de Mare de Déu de Lourdes. També tindran lloc tot un seguit d’intervencions d’impacte a càrrec de grans artistes: Elena Capdevila pintarà durant diversos dies dues de les parets exteriors de la sala annexa del Celler amb un mural dedicat a les dones que van treballar en els antics conreus de vinya de Rubí; el grup artístic Reskate Studio també crearà un gran mural als jardins de l’Ateneu; i Erb Mon portarà les seves habituals formes geomètriques de colors, en aquest cas amb la gamma del projecte COLOR, a la plaça de Pep Rovira.

A banda de totes aquestes actuacions, també s’intervindrà al parc del barri del Pinar, on es crearà un camí dels hexàgons de COLOR; a banda dels paraigües liles de l’Umbrella Sky Project que llueixen a l’illa de vianants durant tot aquest mes de març.

També es repetirà la visita guiada per conèixer les obres d’art urbà que hi ha Rubí, el 26 de març.

 

Activitats de coneixement

La COLOR Week també està connectada a un procés de reflexió sobre el model de ciutat que volen els rubinencs i les rubinenques. Per això, com l’any passat, la programació incorpora activitats que promouen la reflexió i el debat, com ara una conferència de Reskate Studio sobre el procés creatiu, adreçada a l’alumnat d’edRa; la xerrada Espai públic amb visió de gènere; la projecció del documental Medianeras; la taula rodona Colors, art urbà i espai públic, que comptarà amb la intervenció de diferents artistes urbans i urbanistes; i El tren contra els rumors i els estereotips, una proposta del Servei de Ciutadania que, com el Trenquem murs de l’any passat, interpel·larà la ciutadania a la plaça de la Nova Estació.

 

Altres activitats

Dins d’aquesta setmana, s’inclouen també les activitats culturals que tenen lloc als diferents equipaments municipals, i dues propostes comercials.

El comerç local, el comerç de proximitat, és sempre indicador de la qualitat de vida dels municipis. No pot quedar fora del model de ciutat que perseguim”, ha assegurat Ana María Martínez Martínez.

La R-Outlet omplirà l’illa de vianants dels colors dels productes locals: més de 40 botigues ja han confirmat que sortiran al carrer el 26 de març en una nova fira comercial que mostrarà tot el color i tota la vida del comerç de proximitat de la ciutat.

I coincidint amb la COLOR Week, entre el 21 i el 27 de març, la compra en línia a través de www.mercatderubi.cat, la compra presencial al Mercat amb servei a domicili i el servei Click & Collect no tindrà costos d’enviament amb una compra mínima de 20 euros.

Per la seva banda, el regidor de Projecció de la ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, s’ha mostrat il·lusionat per aquesta programació: “Enguany tornarem a donar la benvinguda a la primavera amb un complet programa d’activitats que té aquesta doble vessant que ja apuntava l’alcaldessa: intervencions artístiques i activitats relacionades amb el coneixement, que ens han de tornar a fer sortir al carrer”.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes