Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament planifica diverses actuacions per facilitar la mobilitat vinculada al festival LOS40 Primavera Pop Entre d’altres, es perllongarà el servei de transport urbà dissabte a la nit, entre les 22 i les 2 h, i s’establirà un servei de parada a demanda per garantir la seguretat de col·lectius vulnerables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament planifica diverses actuacions per facilitar la mobilitat vinculada al festival LOS40 Primavera Pop

Entre d’altres, es perllongarà el servei de transport urbà dissabte a la nit, entre les 22 i les 2 h, i s’establirà un servei de parada a demanda per garantir la seguretat de col·lectius vulnerables

Les mesures previstes per l’Ajuntament volen garantir la millor mobilitat possible abans i després del concert (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Les mesures previstes per l’Ajuntament volen garantir la millor mobilitat possible abans i després del concert (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Ajuntament de Rubí ha previst diverses mesures per facilitar la mobilitat vinculada al festival LOS40 Primavera Pop, que tindrà lloc aquest dissabte 15 d’abril a l’Escardívol. Les actuacions planificades volen incentivar els desplaçaments a peu o en transport públic, així com garantir la seguretat dels col·lectius més vulnerables.

L’espectacle musical començarà a les 19 h i està previst que s’allargui fins a les 23 h. Això fa preveure una gran afluència de persones a la zona des de primera hora de la tarda de dissabte fins a la matinada del 16 d’abril.

L’objectiu de l’Ajuntament és facilitar al màxim una mobilitat fluïda i segura abans, durant i després de l’esdeveniment i, per aquest motiu, s’ha previst perllongar el servei de les línies de bus urbà L1, L2, L3, L4, L5 i L7 entre les 22 h i les 2 h. Cal tenir en compte que, com a conseqüència del tancament de l’Escardívol i del carrer de Cadmo, totes les línies urbanes i interurbanes que passen habitualment per aquesta zona es desviaran i faran parada en altres vies properes.

A més, l’Ajuntament implementarà un servei de parada a demanda amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables. A partir de les 22 h, els autobusos podran efectuar parades intermèdies ─entre dues parades fixes de l’itinerari─ d’acord als següents criteris:

  • Podran sol·licitar parades a demanda les dones, persones menors d’edat i les persones amb discapacitat.
  • S’haurà d’avisar al personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demani baixar. S’atendrà la baixada del bus però no la pujada.
  • A criteri del conductor o conductora, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

   

Increment de la freqüència d’FGC

Per facilitar la mobilitat interurbana, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei d’anada i tornada a Rubí. Es crearan cinc noves circulacions ascendents (sentit Terrassa) i descendents (sentit Barcelona) per facilitar l’arribada al concert a partir de les 16.36 h. Pel que fa a la tornada, preveient que pugui ser escalonada, es posaran trens en circulació en funció de les necessitats que es detectin.

   

Desplaçaments en vehicle privat

Per a aquelles persones que, malgrat les mesures aplicades, optin per desplaçar-se en cotxe o altres vehicles privats motoritzats, s’establirà una senyalització d’aparcament recomanat. Aquesta les dirigirà cap al polígon de la Llana, Can Fatjó i Cova Solera.

La senyalització provisional es col·locarà als accessos de la ciutat.

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que està prohibit l’estacionament a la carretera C-1413. Tal com va passar per Festa Major, hi haurà senyalització provisional reforçant aquesta prohibició i els vehicles que no la respectin seran denunciats per la Policia Local.

Enguany, l’accés del públic al concert es farà pel carrer de Joaquim Blume, des del pont del carrer de Cadmo, que es tallarà a la circulació de vehicles quan l’afluència d’assistents ho aconselli. Es demana a les persones assistents a l’esdeveniment que segueixin en tot moment les indicacions del personal de seguretat i de l’organització.

A la zona del concert, hi haurà tres punts d’assistència sanitària, el principal dels quals estarà ubicat al carrer de Terrassa, davant la comissaria de la Policia Nacional. També es disposarà un any més d’un punt lila per informar, prevenir i atendre possibles agressions masclistes.

Objectius de Desenvolupament sostenible