Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es renova el col·lector del carrer de Cadmo i es reurbanitza aquesta via per millorar-ne l’accessibilitat Les obres, que s’iniciaran a principis de juliol i que tindran afectacions en la mobilitat, se centren al tram entre el c. Joaquim Blume i el c. Prat de la Riba https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es renova el col·lector del carrer de Cadmo i es reurbanitza aquesta via per millorar-ne l’accessibilitat

Les obres, que s’iniciaran a principis de juliol i que tindran afectacions en la mobilitat, se centren al tram entre el c. Joaquim Blume i el c. Prat de la Riba

Les obres al c. Cadmo consistiran a renovar el col·lector i a reurbanitzar la via (foto: Ajuntament de Rubí).
Les obres al c. Cadmo consistiran a renovar el col·lector i a reurbanitzar la via (foto: Ajuntament de Rubí)

La setmana vinent s’iniciaran unes obres de millora al c. Cadmo, que abasten el tram comprès entre el c. Joaquim Blume i el c. Prat de la Riba. Es tracta de dues actuacions diferenciades que s’executaran en paral·lel. Una d’elles consistirà a renovar el col·lector d’aquesta via, mentre que l’altra ─finançada amb els fons Next Generation─ se centrarà en reurbanitzar el carrer.

Les obres d’urbanització que durà a terme l’Ajuntament, finançades amb els fons Next Generation, consistiran a modificar la configuració d’aquesta via per millorar la circulació dels vianants. Així, s’ampliaran les voreres i es renovarà tant el paviment com l’enllumenat públic.

El principal objectiu d’aquesta actuació, que és previst que s’iniciï a mitjans de juliol i que s’allargui uns tres mesos i mig aproximadament, és millorar l’accessibilitat d’una de les voreres del c. Cadmo, que passarà a tenir una amplada d’1,80 metres.

El c. Cadmo és un eix viari important a la ciutat i calia millorar-ne l’accessibilitat, ja que molts rubinencs i rubinenques hi circulen a peu per accedir a equipaments com ara l’Escola Bressol Municipal Sol, solet o l’Escardívol. Per això hem optat per reurbanitzar el tram entre el c. Joaquim Blume i el c. Prat de la Riba, ampliant una de les voreres”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.  

Les obres s’han dividit en cinc fases, que comportaran diverses afectacions. A la web www.rubi.cat/obrescadmo s’hi podrà consultar tota la informació actualitzada.

Els treballs els executarà l’empresa Izer Ingenieria Y Economia,S.L. per un import de 419.954,37 euros.

Prèviament, a principis de juliol, l’Ajuntament i Agbar iniciaran el projecte de renovació del col·lector del c. Cadmo des del c. Joaquim Blume fins al c. Prat de la Riba. Actualment, les canonades que comprenen aquests carrers tenen un diàmetre variable d’entre 400 i 600 mm. Amb aquesta renovació passaran a ser d’entre 600 i 800 mm, un fet que augmentarà la capacitat hidràulica i potenciarà l’eficiència de la xarxa.

Aquest projecte de millora, que contempla una inversió de més d’1 milió d’euros, persegueix renovar 266 metres de clavegueram i fer una perforació horitzontal de 30 metres de longitud a la riera, així com també adequar el sobreeixidor existent amb la implementació d’un element de regulació de cabal, un sistema de retenció de sòlids i un nou drenatge d’aigües pluvials a la riera de Rubí. Per dur a terme aquests treballs, que tenen un termini d’execució d’unes 29 setmanes, s’utilitzaran materials reciclats per evitar la generació de nous residus.

Segons l’alcaldessa, “aquestes obres tenen un doble objectiu: per una banda, millorar la qualitat urbana i la millora de l’accessibilitat d’un carrer de la ciutat molt transitat, i, per altra banda, solucionar un problema històric del clavegueram que afectava els veïns i veïnes de la zona sempre que es produïen pluges fortes”.

Per la seva banda, el gerent territorial d’Agbar, Josep Maria Montserrat, ha destaca el compromís de la companyia per incrementar la resiliència de les xarxes del cicle de l’aigua, ja sigui d’aigua potable, com la de sanejament i la de pluvials. En aquest sentit ha afirmat: “Treballem conjuntament amb l’Ajuntament per fer més eficient el servei i adaptar les instal·lacions a aquest context d’emergència climàtica, que es fa evident en la situació de sequera que estem vivint. La col·laboració publicoprivada és imprescindible per assolir aquest propòsit al servei de la ciutadania”.

Logos Next Generation

Objectius de Desenvolupament sostenible