Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal activa els tràmits per facilitar la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer de Rubí A la sessió d’aquest dijous, també s’ha aprovat prolongar un any més els descomptes del 50% en els títols de transport multiviatges i els abonaments per a estudiants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple municipal activa els tràmits per facilitar la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer de Rubí

A la sessió d’aquest dijous, també s’ha aprovat prolongar un any més els descomptes del 50% en els títols de transport multiviatges i els abonaments per a estudiants

El Ple ha posat les bases per reprendre el projecte de l’hospital de referència (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Ple ha posat les bases per reprendre el projecte de l’hospital de referència (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Ple ha aprovat aquest dijous per unanimitat la rectificació i actualització de l’inventari municipal, el primer tràmit necessari per reactivar la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer de Rubí. Després que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat als ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal la seva intenció de reprendre el projecte, el Consistori ha engegat amb caràcter d’urgència els mecanismes per fer-ho possible: en primer lloc, la rectificació i actualització de l’inventari municipal que s’ha aprovat ara i, posteriorment, la cessió definitiva dels terrenys a la Generalitat que se sotmetrà a votació en un pròxim ple.

El Ple també ha aprovat aquest dijous de manera unànime l’actualització dels membres de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) fruit de la nova composició de l’Ajuntament i del canvi de representants d’algunes de les organitzacions que l’integren.

Un altre punt que ha tingut el suport total del plenari ha estat la prolongació un any més dels descomptes del 50% de les targetes multiviatge i dels abonaments per a estudiants, de manera que les primeres mantindran un preu de 4,5 € i les T-Estudiant de 14,5 €. Aquestes bonificacions van ser impulsades pel Govern espanyol al setembre del 2022 i ratificades per al 2024 el passat mes de novembre.

Dins l’apartat de tràmits, també han rebut llum verda les noves tarifes màximes del Complex Esportiu Municipal DUIN 25 de Setembre amb els vots favorables del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el Partit Popular (PP) i En Comú Podem (ECP), i les abstencions d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), VOX, Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP). S’han aprovat igualment els preus privats per a la prestació de serveis a la Piscina Municipal de Can Rosés, que gestiona el Club Natació Rubí. En aquest cas, amb els vots a favor del PSC, VOX, PP, VR, l’AUP i ECP, i l’abstenció d’ERC.

 

Mocions

El Ple ha aprovat una moció presentada pel Partit Popular (PP) que inicialment reclamava la creació d’una oficina d’atenció a la gent gran i a les persones amb discapacitat i que, un cop incorporades les esmenes del PSC, recull els següent acords: ampliar la difusió de la ja existent Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF), potenciar el treball de capacitació i lluita contra la bretxa digital des del Servei de Gent Gran Activa i estudiar la creació d’un punt de suport als tràmits telemàtics, i seguir donant suport a les entitats de l’àmbit de la discapacitat i la gent gran activa. La proposta ha prosperat amb els vots favorables del PSC, VOX, PP, VR i ECP, i les abstencions d’ERC i l’AUP.

D'altra banda, l’AUP ha vist validada la seva moció per garantir l’accés al dret humà a l’aigua i al sanejament per a tothom, després d’acceptar les transaccions del PSC i d’ECP. El text inclou setze mesures amb perspectiva social i mediambiental ordenades segons el seu termini d’aplicació: els propers sis mesos, fins al febrer del 2025 i a llarg termini. Entre aquestes, hi ha continuar treballant per evitar els talls de subministrament a persones en situació de vulnerabilitat social i/o exclusió; establir un calendari amb mesures per posar en marxa els pous en desús; exigir a la concessionària del servei d’aigües una previsió per augmentar l’eficiència de la xarxa, millorant la detecció de fuites i la sectorització de la xarxa; impulsar en el marc del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) l’aprofitament d’aigua de pluja a través de l’impuls de dobles xarxes; i treballar per la gestió pública, directa i integral del cicle de l’aigua. La proposta ha registrat els vots positius del PSC, ERC, VR, l’AUP i ECP, i les abstencions de VOX i PP.

Finalment, VOX ha vist rebutjada la moció d’urgència que ha presentat “per combatre l’islamisme” després de rebre els vots en contra de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut. El text demanava, entre d’altres, que l’Ajuntament reconegués i condemnés els fets relacionats amb el fonamentalisme religiós islamista i amb el terrorime i que col·laborés amb els cossos de seguretat, l’impuls de noves ordenances per evitar els pisos pastera i garantir que no hi hagi centres de culte vinculats a creences fonamentalistes, i l’eliminació dels ajuts públics a immigrants en situació irregular. 

La sessió plenària s’ha iniciat amb l’habitual minut de silenci en record de les darreres víctimes mortals de la violència masclista a Espanya: la Choumicha, de 38 anys, de Barcelona; i l’Ana, del 56 anys, de Torre del Mar (Màlaga).

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes