Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat de Catalunya reactiva la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer de Rubí El nou centre hospitalari donarà cobertura sanitària a les poblacions de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Generalitat de Catalunya reactiva la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer de Rubí

El nou centre hospitalari donarà cobertura sanitària a les poblacions de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal

Simulació que correspon a un projecte d’hospital molt antic que en el seu moment va presentar l’Ajuntament.
Simulació que correspon a un projecte d’hospital molt antic que en el seu moment va presentar l’Ajuntament

La Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer als ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal que té la intenció de reactivar el projecte de construcció d’un hospital de referència per a les tres poblacions, amb seu a Rubí. Aquest anunci representaria alleugerir la tensió sanitària que pateixen les tres poblacions i que obliga actualment als seus ciutadans i ciutadanes a desplaçar-se a municipis llunyans.

Per tal d’activar la construcció, i com a pas previ, l’Ajuntament de Rubí haurà de portar a la sessió plenària d’aquest dijous l’aprovació i rectificació de l’inventari municipal i, en un ple posterior, la cessió definitiva dels terrenys a la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez Martínez, ha dit que “avui estem d’enhorabona. Estem molt satisfets que finalment s’hagi posat fil a l’agulla a la construcció de l’hospital lleuger que ha de donar cobertura sanitària a les tres poblacions. Un servei vital per als rubinencs i rubinenques que portem reclamant des de fa molt de temps i que finalment hem pogut desencallar, i que permetrà realitzar a Rubí tractaments com cirurgia major i menor gràcies als seus quatre quiròfans, hospital de dia, diàlisi o urgències entre d’altres”.

L’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès i Navarro, ha comentat que “estem molt satisfets perquè s’ha pogut desencallar un projecte que, sens dubte, beneficiarà molt els santcugatencs i les santcugatenques. Serà un centre modern, amb una gran prestació de serveis i que evitarà molts desplaçaments a la Mútua de Terrassa”.

L’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde Domínguez, celebra haver aconseguit la reactivació del projecte: “Per a Castellbisbal, la construcció d’aquest equipament és una molt bona notícia, especialment perquè seguim reclamant un servei d’atenció sanitària continuada que no tenim i, per tant, aquest centre que s’ubicarà a Rubí ens facilitarà una atenció sanitària més pròxima i còmoda, sense necessitat de desplaçar-nos per fer petites intervencions i certes proves diagnòstiques a l’hospital de Terrassa, que ens queda lluny i mal connectat amb transport públic”.

Una de les prioritats dels tres governs municipals durant els últims mandats ha estat impulsar la construcció d’un hospital de referència per a les tres poblacions que acabés amb els maldecaps dels usuaris i usuàries. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Rubí va cedir uns terrenys amb la intenció que s’hi aixequés l’Hospital Vicente Ferrer. Aquest equipament, que s’ha d’ubicar en uns terrenys de Can Sant Joan que l’Ajuntament va cedir a la Generalitat l’any 2006 per a aquesta finalitat, donarà servei a les tres poblacions ja que es considera un espai de fàcil accés per a la seva ciutadania.  

El projecte va quedar aturat l’any 2012, fruit de les retallades en el pressupost autonòmic aplicades pel govern de la Generalitat de Catalunya. En el seu moment, el centre es va plantejar per donar cobertura a una població global d’unes 200.000 persones dels tres municipis veïns, xifra a la qual ja s’ha arribat.

L’any 2009, el Consistori rubinenc va executar les accions prèvies que han de permetre desplegar el projecte urbanístic per a la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer. I també existeix un pla funcional, que es pot actualitzar. L’Hospital Vicente Ferrer serà un centre pensat per oferir serveis com cirurgia menor, cirurgia major ambulatòria, hospital de dia, cures intermèdies, atenció urgent i proves complementàries, entre d'altres.

Objectius de Desenvolupament sostenible