Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana El POUM és un instrument de planificació i ordenació de la ciutat, la redacció del qual ha de comptar amb la participació de la ciutadania, el teixit empresarial i associatiu, com a coneixedors i protagonistes quotidians del conjunt del territori municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Participació ciutadana

El POUM és un instrument de planificació i ordenació de la ciutat, la redacció del qual ha de comptar amb la participació de la ciutadania, el teixit empresarial i associatiu, com a coneixedors i protagonistes quotidians del conjunt del territori municipal.

Els temes que s’inclouen en un POUM són amplis i transversals, per la qual cosa el procés d’elaboració es configura com un moment idoni a l’hora de determinar col·lectivament el futur del municipi.

Amb l’objectiu que tothom pugui donar la seva opinió respecte com creu que ha de ser el futur de Rubí, es va aprovar el Programa de Participació Ciutadana del POUM de Rubí.

El Programa contempla tot un seguit de mecanismes i espais de participació que garantiran que  qualsevol persona tingui la possibilitat de participar i informar-se de manera adequada. Entre aquests mecanismes, es van preveure:

  • Comissió de seguiment del POUM, òrgan de caràcter polític amb funcions deliberatives i informatives integrat, entre altres, per representants de tots els grups polítics municipals.
  • Consell Consultiu del POUM, òrgan local de caràcter informatiu i deliberatiu integrat per diferents agents socials de la ciutat: representants del teixit empresarial, associatiu i d’entitats, professionals de reconegut prestigi en diferents àmbits de la ciutat, etc.
  • Espais de participació oberts a la ciutadania, aquests espais es plantegen amb l’objectiu d’informar del procés participatiu. S’aniran programant al llarg del procés de redacció del POUM.

Tant la Comissió de Seguiment com el Consell Consultiu, són òrgans de caràcter participatiu que s’han creat en el marc del POUM i que es mantindran vigents fins a la seva aprovació definitiva.

Pel que fa als espais de participació oberts a la ciutadania, el qüestionari en línia i els recorreguts participatius, han estat actius entre setembre i desembre de 2023.

Consulta aquí el resultat de les accions participatives prèvies a l'Avanç del Pla.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0