Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consells La prevenció és un element clau per anticipar-nos a fets que poden ocasionar danys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Consells

La prevenció és un element clau per anticipar-nos a fets que poden ocasionar danys.

El foment del diàleg i la participació dels diversos operadors resulta essencial per resoldre el conflicte, però davant una situació de risc s’ha de saber com actuar i l’accés a la informació pot ser una bona eina.

La ciutadania es pot trobar davant un incendi forestal, una inundació o una nevada i és important que se sàpiga reaccionar. Per això, des de Protecció Civil, es posa a disposició dels rubinencs i les rubinenques un recull de consells de prevenció i seguretat per estar preparats davant de diferents eventualitats.

 

Incendis forestals

La sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal a les zones de massa forestal.

Revetlles

El foc i la pirotècnia són elements imprescindibles de la revetlla de Sant Joan. Per tal que la festa transcorri sense cap incidència remarcable, Protecció Civil de Rubí fa les següents recomanacions:

Onades de calor

Quan les temperatures són anormalment altes, la calor excessiva pot ser un perill per a la salut.

Ventades

Davant d'una situació meteorològica d'alerta per vent, et recomanem que extremis les mesures de precaució i que surtis de casa o utilitzis el teu vehicle només si és imprescindible i sempre amb la màxima prudència.

Inundacions

Rubí està situat en una zona on, tradicionalment a la tardor, es produeixen pluges intenses. De vegades, aquestes pluges han causat greus danys i pèrdues, tant humanes com materials.