Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat La Policia Local és un dels cossos que vetllen per la seguretat ciutadana, juntament amb els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Seguretat

La Policia Local és un dels cossos que vetllen per la seguretat ciutadana, juntament amb els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Els i les agents locals tenen competències en trànsit en vies urbanes (accidents, denúncies, controls...), en fer complir les ordenances i normatives municipals i en seguretat i ordre públic en activitats municipals.

Les competències dels Mossos d'Esquadra se circumscriuen a la seguretat i ordre públic general, accions d'inspecció a locals i trànsit en vies interurbanes (accidents, denúncies, controls...).

La Policia Nacional té competències a Catalunya en assumptes d'estrangeria i immigració, en la tramitació del DNI i passaport, així com en les investigacions sobre delinqüència organitzada i terrorisme. Aquestes darreres competències les comparteix amb el cos de la Guàrdia Civil.

 

Evitem les ocupacions

Les ocupacions d’habitatges són un delicte que pot provocar problemes de convivència i perills associats per les connexions precàries d’aigua, llum i gas. La col·laboració ciutadana és indispensable per evitar-les.