Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanyes de donació de sang a Rubí El Banc de Sang i Teixits organitza jornades de donació de sang periòdiques a diversos espais de la ciutat. https://www.rubi.cat/ca/temes/salut/campanyes-de-donacio-de-sang/@@images/image/preview

Campanyes de donació de sang a Rubí

El Banc de Sang i Teixits organitza jornades de donació de sang periòdiques a diversos espais de la ciutat.

El Banc de Sang i Teixits alerta de que calen 1.100 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una durada de 5 dies. Per això és important mantenir un ritme de donacions constant cada dia. 

El Banc de Sang té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d'emergència. Amb l’augment de l’activat les reserves se situen ara a les 6.000 unitats. La xifra ideal són 10.000.

S'estan recuperant intervencions endarrerides per la Covid i per això les transfusions augmenten i cal més sang per als malalts.

La donació de sang és un acte solidari que por molts malalts pot suposar la vida.

De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

      

Qui pot donar sang?


De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

 • Ser major d’edat
 • Pesar 50 quilos o més
 • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació.

   

Pròximes jornades de donació


Rubí acollirà dues noves jornades en el mes de desembre a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

   Divendres 10 de desembre
   
  De 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h

   Dijous 23 de desembre
   
  De 16.30 a 20.30 h


  Font: Banc de Sang i Teixits
    

  Donació de sang

  T'ha estat útil aquesta pàgina?

  0
  0