Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Forma’t: una eina per professionals de l’educació i orientadors L'il·lustrador i autor Oriol Malet i Muria hi presentarà el còmic 'Ombres de colors' per a la prevenció de l’abandonament escolar prematur, acompanyat de la Rosalina Alcalde Campos, directora de Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Forma’t: una eina per professionals de l’educació i orientadors

L'il·lustrador i autor Oriol Malet i Muria hi presentarà el còmic 'Ombres de colors' per a la prevenció de l’abandonament escolar prematur, acompanyat de la Rosalina Alcalde Campos, directora de Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill

Rubí Forma’t: una eina per professionals de l’educació i orientadors.

La fira Rubí Forma’t mostrarà tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) integrada de Rubí. La proposta s’ha organitzat des del Consell de la Formació Professional de Rubí, és també una eina imprescindible  per professionals de l'educació, orientadors/ores que també s’adreça a estudiants de totes les edats, treballadors/ores en actiu o en situació de desocupació temporal, famílies, empreses i ciutadania en general.

Rubí Forma’t tindrà lloc els dies 20 i 21  de març de 9 a 13.30 h i de 15 a 19 h i torna a les instal·lacions del Rubí Forma, a la rambleta Joan Miró, s/n. La proposta oferirà Punts d'Orientació Individualitzada, amb cita prèvia: espais dinamitzats per professionals de l'orientació, que tenen l'objectiu d'informar i facilitar la presa de decisions dels joves en les transicions educatives, les famílies i les persones adultes, com a acompanyament en el decurs de la vida formativa i  professional. A més a més, es faran visites guiades amb l’alumnat dels centres educatius que ho demanin.

L'il·lustrador i autor Oriol Malet i Muria presentarà a Rubí, en el marc de la fira Rubí Forma't, el còmic 'Ombres de colors', acompanyat de la Rosalina Alcalde Campos, directora de Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill. Per fer-lo, Malet s'ha capbussat en estudis impulsats per la Fundació Bofill i en la realitat diària dels centres, docents i joves. L'obra, amb pròleg del cantant Triquell, vol desestigmatitzar la realitat de l'abandonament escolar prematur i ser una eina per treballar-ne la prevenció amb el jovent. Dimecres 20 de març,  a les 16 h a l’auditori de l’edifici Rubí Forma.

La Fira d'orientació i formació Rubí Forma't 2024 és una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí, organitzada des del Consell de l' FP, amb la participació de diferents àrees de l’Ajuntament. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració  d’empreses i entitats públiques i privades del territori.

L’espai àgora proposarà xerrades, tallers i taules rodones relacionades amb el món educatiu i formatiu, que els i les orientadores poden utilitzar per treballar amb les persones joves.

Així, s’ofereix una xerrada sobre els recursos educatius sobre energia de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) per a centres educatius de Catalunya, a càrrec de Verònica Neira, educadora ambiental i dinamitzadora dels recursos de l'ICAEN, dijous 21 de març a les 15 h.  En aquest taller es farà una explicació de l'oferta de recursos educatius sobre energia que l'ICAEN posa a disposició de tots els centres educatius de Catalunya de manera gratuïta. La proposta adreçada a docents d'educació primària i secundària inclou la demostració de dos tallers d'alt valor pedagògic.

El programa de conferències inclou també una sessió específica de l’àmbit educatiu adreçada a famílies «Orientació i projecte de vida per a persones amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) després dels 16 anys» dijous 21 de març a les 17.30 h, a càrrec d’Albert Carbó Vilavedra, psicopedagog de l'EAP del Servei Educatiu de Rubí i Castellbisbal; Arantza Jiménez Abil, tècnica de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional de Rubí, i Josep Pons Carrió, inspector d'Educació al Vallès Occidental.

La carpa central de la fira serà un espai d’informació transversal sobre: idiomes, oferta formativa de l'Escola d'Adults, emprenedoria, batxillerats, i universitats... amb la presència d’expositors dels Serveis Territorials d'Educació, l’Escola d'adults de Rubí, l’ Escola oficial d'idiomes de Rubí, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, l’Oficina de Treball (SOC) de Rubí, Fact Fupar, L'Heura del Vallès,  Rubí Forma, Rubí Empresa, Font del Ferro i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Els i les visitants hi trobaran una mostra d’oficis i professions amb expositors organitzats per sectors professionals, amb centres formatius i empreses, que permetrà acostar-se a les diferents especialitats formatives i conèixer les sortides professionals que ofereixen. Cada sector oferirà també demostracions d’oficis. Els sectors representats són Indústria del metall i mobilitat, Salut i atenció a les persones, Oci i benestar, Energia i aigua, Informàtica i comunicacions, Serveis a les empreses, Artístic i Químic.

Consulteu el programa complet a www.rubi.cat/firaFP

Objectius de Desenvolupament sostenible