Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activitats

Consulta el programa en lectura fàcil Logo LF.jpg

 

Xerrades de l'Espai Auditori. Edifici Rubí Forma


Dimecres 20 de març

 • 11 h  «Missió de ciutat Viladecans 2030: abandonament zero» a càrrec de Gisela Navarro Fuster, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Viladecans. Xerrada en què ens explicaran els dispositius, programes i mesures desenvolupades al municipi de Viladecans contra l'abandonament escolar prematur i la millora de l'èxit educatiu
 • 13 h Presentació de l'eina digital IRIS Gemma Latorre de Dios, directora de l'Àrea de Projectes Educatius i Orientació de D'EP Institut, i Albert Muntal Leis, cofundador de Sr. Munera.L'eina digital IRIS té per objectiu possibilitar el treball en xarxa dels professionals de l'orientació acadèmica i professional de Rubí.


 •  16 h Presentació del còmic Ombres de colors Oriol Malet i Muria, il·lustrador i autor del còmic, i Rosalina Alcalde Campos, directora de Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill. És un còmic que serveix per desestigmatitzar la realitat de l’abandonament escolar prematur (AEP). És una eina per poder treballar  la prevenció de l'AEP amb el jovent. Per fer el guió d’aquest còmic, Oriol Malet s’ha capbussat en estudis impulsats  per la Fundació Bofill i en la realitat diària dels centres, docents i joves.


 • 17.30 h «Estudis postobligatoris. Orientacions i processos de preinscripció» Josep Lluís Medina Garcia, coordinador d'FP del Vallès Occidental, parlarà 

  sobre els diferents estudis postobligatoris existents a Rubí, així com de la resta del Vallès Occidental, i dels seus processos de preinscripció.
  Xerrada adreçada a les famílies.

Dijous 21 de març

 • 9 h Taula rodona sobre l’FP Dual Taula rodona en què experts i protagonistes de l'FP dual ens explicaran les novetats sobre l'FP dual per al curs vinent i les experiències i valoracions des de la perspectiva de l'empresa i de l'estudiant.Amb la participació de: Tomàs Marín Sánchez, tècnic docent de la Unitat FCT - Dual de la Direcció General d'FP; Anna Torredeflot i Barrufet, CEO - directora de RH de Vak kimsa; Cristian Gracia Toribio, alumne d'FP dual, i Jacint Mauri Carrabina, coordinador d'FP dual de l'Institut J. V. Foix. Moderadora: Belén Tierno Nebot, periodista de radiorubi.cat.


 • 11 h «Digital Thinking: els deu trets del líder digital» A càrrec de Lluís Soldevila Vilasís; CEO d’Acktitude, professor de transformació digital a ESADE Business School. Soldevila és un conferenciant internacional i està considerat un dels deu millors del món de motivació i lideratge digital en parla hispana.En aquesta sessió s'exposaran els deu trets que tot líder digital ha de dominar per poder implementar amb èxit la transformació digital a la seva organització. Adreçada a empreses.


 • 15 h Recursos educatius sobre energia de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) per a centres educatius de Catalunya. Verònica Neira, educadora ambiental i dinamitzadora dels recursos de l'ICAEN. En aquest taller es farà una explicació de l'oferta de recursos educatius sobre energia que l'ICAEN posa a disposició de tots els centres educatius de Catalunya de manera gratuïta. Comptarem amb la demostració de dos tallers d'alt valor pedagògic. Adreçada  a docents d'educació primària i secundària

 • 17.30 h «Orientació i projecte de vida per a persones amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) després dels 16 anys», a càrrec d’Albert Carbó Vilavedra, psicopedagog de l'EAP del Servei Educatiu de Rubí i Castellbisbal; Arantza Jiménez Abil, tècnica de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional de Rubí, i Josep Pons Carrió, inspector d'Educació al Vallès Occidental. La xerrada constarà de dues parts. A la primera part, es donarà informació sobre els diferents itineraris formatius existents per a persones amb necessitats específiques de suport educatiu: els circuits d'accés, les característiques de cada recurs i els perfils professionals que se'n deriven. A la segona part, s'informarà sobre els recursos d'inserció laboral disponibles al territori per a persones amb discapacitat reconeguda, el perfil a qui va adreçat cada recurs i el circuit d'accés. Xerrada adreçada a famílies.

*Les sessions a l'auditori requereixen inscripció prèvia

 

Fira d'oficis i professions


Mostra d’oficis i professions amb expositors organitzats per sectors professionals, amb centres formatius i empreses, que permetrà acostar-se a les diferents especialitats formatives i conèixer les sortides professionals que ofereixen. Cada sector oferirà també demostracions d’oficis. Els sectors representats són Indústria del metall i mobilitat, Salut i atenció a les persones, Oci i benestar, Energia i aigua, Informàtica i comunicacions, Serveis a les empreses, Artístic i Químic.

 

Punts orientació individualitzada


Espais dinamitzats per professionals de l'orientació, que tenen l'objectiu d'informar i facilitar la presa de decisions dels joves en les transicions educatives, les famílies i les persones adultes, com a acompanyament en el decurs de la vida formativa i professional. Amb cita prèvia a l'estand institucional de Rubí Forma.

 

Xerrades de l'Espai Àgora. Carpa central.


Dimecres 20 de març

 • 10 h  Què m'ofereix Rubí Jove? A càrrec de Rubí Jove. Dinàmica a través de la qual es donaran a conèixer els serveis del Punt d'Informació Juvenil, Rubí Jove als Instituts i Rubí Jove als Barris; l'equipament de Torre Bassas, i la programació actual.
  Per a persones entre 12 i 35 anys
 • 10.30 h SOC jove, t'animes a jugar?
  A càrrec dels Tècnics de l'Oficina de Treball de Rubí per donar a conèixer a les persones joves la cartera de serveis del SOC.
  Per a persones a partir de 16 anys.

 • 11 h  Eramus for young enterpreneurs (EYE)
  A càrrec de Mireia Lozano, Project manager of International projects de la Cambra de Comerç de Terrassa.Explicació del programa EYE de beques Erasmus per a joves emprenedors
  Per a persones a partir de 18 anys.

 • 11.30 h  Itineraris individuals formatius i d'inserció a LaFACT
  A càrrec de l'equip de preparació laboral de LaFACT. Exposició de les possibilitats de formació i creació d'itineraris individuals d'inserció per a persones amb certificat de discapacitat.
  Per a persones majors d'edat amb certificat de discapacitat. 

 • 12 h  Descobreix les vocacions industrials A càrrec del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Context i descripció del catàleg de vocacions industrials prioritàries al Vallès Occidental

 • 16 h  Itineraris individuals formatius i d'inserció a LaFACT
  A càrrec de l'equip de preparació laboral de LaFACT. Exposició de les possibilitats de formació i creació d'itineraris individuals d'inserció per a persones amb certificat de discapacitat.
  Per a persones majors d'edat amb certificat de discapacitat. 

Dijous 21 de març

 • 10 h  Què m'ofereix Rubí Jove? A càrrec de Rubí Jove. Dinàmica a través de la qual es donaran a conèixer els serveis del Punt d'Informació Juvenil, Rubí Jove als Instituts i Rubí Jove als Barris; l'equipament de Torre Bassas, i la programació actual.
  Per a persones entre 12 i 35 anys

 • 10.30 h SOC jove, t'animes a jugar?
  A càrrec dels Tècnics de l'Oficina de Treball de Rubí per donar a conèixer a les persones joves la cartera de serveis del SOC.
  Per a persones a partir de 16 anys.

 • 11 h  Programes de formació per a l'ocupació de la Cambra de Terrassa
  A càrrec de Francesc Escalera, gestor de serveis de formació de la Cambra de Comerç de Terrassa. Explicació de l'oferta formativa i el funcionament dels programes de formació per a l'ocupació de la Cambra de Comerç de Terrassa, Programa PICE de garantia juvenil i Programa 45+. 

  El Programa de garantia juvenil: per a joves en atur d’entre 16 i 29 anys, i el Programa 45+: per a persones en atur entre 45 i 60 anys.

 • 12 h  Qui som i què fem al CFA Pau Casals, l'Escola d'Adults de Rubí
  A càrrec de Manuela Simancas, directora de l'Escola d'Adults de Rubí. Descripció de tots els ensenyaments que s’ofereixen al CFA Pau Casals agrupats en tres grans àmbits: ensenyaments transprofessionals (COMPETIC i anglès), ensenyaments per a la cohesió social (llengües d’acollida i formació instrumental) i, per últim, ensenyaments d’accés al sistema educatiu (GES), preparació per a la prova d’accés a la universitat i preparació per a la prova d’accés als cursos de formació de grau superior.
  Per a persones a partir de 18 anys

Tallers i experiències


Scape truck: Caravana d'orientació per competències del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Cita prèvia a la mateixa caravana.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0