Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reglament de participació La participació ciutadana és un dret fonamental recollit a la Constitució i a la resta de legislació, sent el principi inspirador de l’articulació de tots els governs però especialment dels ajuntaments, ja que per la seva proximitat és on realment la ciutadania pot i ha d’implicar-se més directament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Reglament de participació

La participació ciutadana és un dret fonamental recollit a la Constitució i a la resta de legislació, sent el principi inspirador de l’articulació de tots els governs però especialment dels ajuntaments, ja que per la seva proximitat és on realment la ciutadania pot i ha d’implicar-se més directament.

L’Ajuntament de Rubí, amb l’esperit real de fomentar la participació ciutadana, ha consensuat les pròpies normes amb la ciutadania. Així, aquest reglament, que pretén ser un marc relacional, és també un procés de participació ciutadana en si mateix, des del primer moment de la seva redacció i fins a la seva aprovació final.

El reglament, que és fruit d’un ampli procés participatiu en el qual hi van aportar les seves prioritats i valoracions un nombre significatiu de veïns, veïnes i associacions, permet dotar-nos a tots i a totes d’unes normes comunes, d’uns espais de relació i interlocució que facin possible un verdader aprofundiment democràtic i d’apropament a la presa de les decisions.

 

El Reglament de la participació ciutadana i dels districtes és el marc normatiu de la participació ciutadana a Rubí i estableix:

  • Els drets de participació de la ciutadania a Rubí
  • Els mecanismes de foment de l'associacionisme a la ciutat
  • Els òrgans, processos i mecanismes de participació
  • Els districtes, com a unitats territorials de desconcentració de la gestió municipal i de la participació ciutadana

Consulta el Reglament de participació ciutadana

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
1