Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taula de la Memòria Democràtica La Taula Local de la Memòria Democràtica és un espai participatiu que té per objectiu dignificar les víctimes i persones represaliades per la dictadura franquista, així com les persones que van patir la deportació i van ser víctimes del nazisme, i la recuperació de la memòria democràtica de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Taula de la Memòria Democràtica

La Taula Local de la Memòria Democràtica és un espai participatiu que té per objectiu dignificar les víctimes i persones represaliades per la dictadura franquista, així com les persones que van patir la deportació i van ser víctimes del nazisme, i la recuperació de la memòria democràtica de la ciutat.

La Taula Local de la Memòria Democràtica es constitueix el 22 febrer de 2019, donant resposta a una moció aprovada per unanimitat al Ple Municipal de febrer de 2017. Aquest òrgan de participació reuneix representants de tots els grups municipals i és oberta a la participació d’entitats, associacions i organitzacions polítiques relacionades amb la temàtica, així com historiadors/es locals i personal tècnic de l’Arxiu i el Museu Municipal. L’objectiu principal d’aquest espai participatiu és dignificar les víctimes i persones represaliades per la dictadura franquista, així com les persones que van patir la deportació i van ser víctimes del nazisme, i la recuperació de la memòria democràtica de la ciutat.

La Taula de la Memòria Democràtica té establert realitzar tres reunions anuals. Les línies de treball d’aquest òrgan parteixen de dos eixos temàtics: les persones deportades i la recuperació i reparació de la memòria democràtica a Rubí.

L’adhesió a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més i la col·locació a Rubí de les plaques commemoratives Stolpersteine per retre homenatge a les persones rubinenques deportades als camps de concentració nazi són algunes de les primeres actuacions respecte al treball del primer eix. També es treballa en la detecció i eliminació de símbols franquistes que encara queden a la ciutat.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0