Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entorn natural Les masses boscoses consolidades i aquelles àrees de vegetació singular existents en el sòl no urbanitzable es consideren elements naturals que cal protegir i potenciar-ne les seves funcions mediambientals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Entorn natural

Les masses boscoses consolidades i aquelles àrees de vegetació singular existents en el sòl no urbanitzable es consideren elements naturals que cal protegir i potenciar-ne les seves funcions mediambientals.

Les comunitats vegetals que es desenvolupen al municipi són, principalment, l'alzinar litoral, les pinedes secundàries, la vegetació de ribera, les brolles, les bardisses i els prats xeròfils.  La diversitat i abundància de la fauna autòctona vertebrada e invertebrada està estretament relacionada amb la riquesa i estat de conservació dels diferents hàbitats i amb el grau de pressió antròpica.

Existeixen certs indrets i alguns exemplars d'arbres que, pel seu valor natural i per la seva singularitat han merescut ser inclosos al Catàleg especial del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Natural de Rubí com a mesura per a la seva conservació. Així mateix, des del Servei de Medi Natural es porten a terme programes de replantació d’espècies autòctones per tal d’afavorir els processos de colonització d’hàbitats i l’establiment de comunitats vegetals poc alterades després de les següents actuacions:

  • La finalització d’obres de restauració i/o neteja
  • La retirada d’espècies exòtiques invasores
  • La recuperació d’espais degradats

La selecció de les espècies i el seu posterior manteniment es clau per tal de poder iniciar l’establiment de les comunitats vegetals pròpies de cada hàbitat en el qual es porten a terme les replantacions.

 

entorn_natural_1.JPG

 

Enllaços relacionats

Fauna

Flora

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
7