Entorn natural
Les comunitats vegetals que es desenvolupen al municipi són, principalment, l'alzinar litoral, les pinedes secundàries, la vegetació de ribera, les brolles, les bardisses i els prats xeròfils. La diversitat i abundància de la fauna autòctona vertebrada e invertebrada està estretament relacionada amb la riquesa i estat de conservació dels diferents hàbitats i amb el grau de pressió antròpica.
Existeixen certs indrets i alguns exemplars d'arbres que, pel seu valor natural i per la seva singularitat han merescut ser inclosos al Catàleg especial del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Natural de Rubí com a mesura per a la seva conservació. Així mateix, des del Servei de Medi Natural es porten a terme programes de replantació d’espècies autòctones per tal d’afavorir els processos de colonització d’hàbitats i l’establiment de comunitats vegetals poc alterades després de les següents actuacions:
- La finalització d’obres de restauració i/o neteja
- La retirada d’espècies exòtiques invasores
- La recuperació d’espais degradats
La selecció de les espècies i el seu posterior manteniment es clau per tal de poder iniciar l’establiment de les comunitats vegetals pròpies de cada hàbitat en el qual es porten a terme les replantacions.
Enllaços relacionats
Fauna
- SIOC (Servidor d'Informació Ornitològica de Catalunya)
- Guia virtual dels indicis dels mamífers de la Península Ibèrica
- Fauna autòctona. Generalitat de Catalunya
Flora