Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Horts municipals de Cova Solera La creació de l'hort urbà municipal de Cova Solera es basa en un projecte mitjançant el qual s'ofereix un espai de lleure per a la ciutadania de Rubí motivada pel cultiu i el consum de verdures, on generar una activitat de millora i preservació ambiental. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Horts municipals de Cova Solera

La creació de l'hort urbà municipal de Cova Solera es basa en un projecte mitjançant el qual s'ofereix un espai de lleure per a la ciutadania de Rubí motivada pel cultiu i el consum de verdures, on generar una activitat de millora i preservació ambiental.

A més, es vol incidir especialment en els següents aspectes:

  • El foment de la inclusió social, les relacions entre les persones diferents i les dinàmiques col·laboratives d'atenció a persones i col·lectius amb risc d'exclusió social i/o amb escassos recursos econòmics.
  • El desenvolupament d'activitats obertes a la participació de tota la població.
  • La promoció del consum responsable, l'agricultura ecològica i la pràctica d'hàbits saludables.

La infraestructura de l'hort urbà de Cova Solera, ubicat a la cantonada entre el carrer Luxemburg i l'avinguda Cova Solera, compta amb una edificació de 100 metres quadrats amb taquilles, lavabos i espai per a emmagatzemar eines i maquinària. També disposa d'una instal·lació fotovoltaica aïllada que subministra l'energia elèctrica que consumeix l'equipament. L'espai total cultivable és de 4.560 m², dels quals 3.360 m² estaran destinats al cultiu en parcel·les d'autoconsum i per a entitats i 600 m² per a la realització d'activitats i el cultiu productiu. La instal·lació també compta amb una tanca perimetral i preinstal·lació del sistema de reg per degoteig.

 

Horts municipals de Cova Solera

 

Atorgament d'autoritzacions


En total, l’Ajuntament ofereix 65 autoritzacions de 3 anys de durada per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals de Cova Solera per a l’autoconsum, adreçades a diferents col·lectius de la ciutat. Concretament, s’han atorgat 2 autoritzacions per a entitats 63 més per persones físiques amb els següents perfils:

  • Persones derivades dels Serveis socials de l’Ajuntament (16)
  • Pensionistes (16)
  • Persones aturades de llarga durada ─1 any o més a l’atur─ (16)
  • Altres persones interessades que no pertanyin a cap d’aquests col·lectius (15)

Descarrega't l'acta del sorteig per a l'atorgament de les autoritzacions, on consta la llista definitiva d'assignacions.  

L’autorització tindrà una vigència de 3 anys i comportarà poder utilitzar 39 m² dins una parcel·la de 270 m², de forma individual o col·laborativa amb altres usuaris, d'acord amb els objectius del programa d'Horts municipals (consulteu el Decret d'Alcaldia, el Pla funcional i les bases del concurs). A més, es disposarà d’1 m³/m² anual d’aigua (si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar).

Les persones beneficiàries hauran d’abonar la corresponent taxa municipal, que ascendeix a 57,9 €/any, tot i que existeixen diverses bonificacions. Els usuaris i usuàries disposaran de taquilles personals i lavabos. Els horts municipals són ecològics. Per tant, les persones que no tinguin coneixements en aquesta matèria hauran de fer un curs.

Horari d’obertura dels horts: de dilluns a diumenge de 8 a 18 h a l’hivern, i de 7 a 21 h a l’estiu. 

 

Normativa

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0