Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neteja viària Mantenir la ciutat neta és un objectiu prioritari per al Consistori. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Neteja viària

Mantenir la ciutat neta és un objectiu prioritari per al Consistori.

Per tal que aquesta neteja sigui el més eficient i eficaç possible, el Servei de Neteja Viària planifica la seva tasca tenint en compte els usos i les necessitats de cada zona, tenint molt en compte el respecte pel medi ambient. La neteja viària se centra, d’una banda, en els carrers i les places i, de l’altra, en els parcs.

 

Neteja de carrers i places


Tenint en compte que no tots els carrers i places tenen la mateixa intensitat d’ús, els serveis de neteja s’adeqüen a cada espai, avaluant els factors i elements que hi intervenen, com ara el trànsit de vehicles o el pas de persones, l’activitat comercial o si són zones d’oci i d’esbarjo, entre d’altres.

Els sistemes de neteja que s’utilitzen a Rubí són els següents:

  • Escombrada manual: grup de persones que netegen els carrers amb els estris necessaris.
  • Escombrada mecànica: neteja de la ciutat amb màquines escombradores que aspiren tot tipus de brutícia.
  • Escombrada mixta: és la fusió de les dues anteriors, on un grup de persones netegen els carrers amb l’ajuda de màquines escombradores per aconseguir millors resultats.
  • Neteja amb aigua: neteja de la ciutat amb vehicles cisterna que expulsen la brutícia dels carrers a través de l’aigua no potable que surt de les mànegues que incorporen.

 

Per tal d’incorporar la perspectiva de la sostenibilitat, els vehicles de neteja que s’incorporen de nou al servei són eficients pel que fa l’ús d’aigua i estan equipats amb motors Euro VI de baixes emissions.

Paral·lelament, per tot Rubí hi ha instal·lades diverses papereres amb l’objectiu que la ciutadania les utilitzi per aconseguir una ciutat neta. Aquestes papereres es proveeixen d’una bossa d’escombraries col·locada a l’interior, per evitar que tant la mateixa paperera com el paviment es taquin. La freqüència del buidatge dependrà del ritme amb què s’omplin ─aquelles papereres ubicades en zones molt cèntriques són buidades amb una major freqüència. Totes aquestes papereres es netegen també de manera intensiva diversos cops l’any per assegurar-ne el seu manteniment. De la mateixa manera, també són objecte d’un manteniment preventiu, com el repintat, i d’un manteniment correctiu, com quan s’han de reparar. A més, de manera progressiva, les papereres més velles són substituïdes per altres de noves.

 

Neteja als parcs


A Rubí hi ha parcs i jardins de tot tipus, que requereixen un manteniment específic. Les superfícies dels parterres de gespa també varien, com també la quantitat de grups de flor i les espècies que trobem a cada espai verd. La neteja d’aquests espais es desenvolupa adaptat a la freqüència d’ús i de manera independent en altres zones de neteja, com les àrees de jocs infantils o les àrees d’esbarjo per a gossos.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
6