Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enllumenat i semaforització Amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible i eficient, totes les lluminàries disposen de tecnologia LED i s’estan introduint nous elements de gestió, com la regulació o la possibilitat de telecontrol. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Enllumenat i semaforització

Amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible i eficient, totes les lluminàries disposen de tecnologia LED i s’estan introduint nous elements de gestió, com la regulació o la possibilitat de telecontrol.

L’Ajuntament treballa en la millora constant de l’enllumenat públic del municipi, prestant un servei que s'encarrega tant del manteniment preventiu i correctiu de les instal·lacions relacionades amb la xarxa d'enllumenat públic del municipi, com de la seva gestió i implementació d’actuacions de millora. 

Actualment, el Consistori manté un total de 13.300 punts d’enllumenat públic, aproximadament.

 

L’enllumenat públic en xifres


Dades sobre l'enllumenat públic corresponents al 2020

 

Evolució dels punts d’enllumenat públic dels últims 5 anys


Punts de llum l'any 2017 12.797
Punts de llum l'any 2018 12.920
Punts de llum l'any 2019 13.049
Punts de llum l'any 2020 13.191
Punts de llum l'any 2021 13.316

 

Comparativa entre els anys 2019 i 2020

 

Mitjançant un equilibri entre l’ordre funcional i l’ordre estètic, s’intenta generar una imatge nocturna adequada, amb més uniformitat en la il·luminació, evitant la contaminació lumínica.

La sensació de major lluminositat, seguretat i confort als carrers ha augmentat en els últims anys, i això és degut a un millor repartiment dels punts de llum i a una major eficiència energètica. Així, els criteris d’il·luminació actuals aposten per tenir més cura del vianant, reconsiderar el verd urbà, integrar la mobilitat sostenible i realçar els valors arquitectònics. Abans, aquesta il·luminació anava enfocada, sobretot, a la circulació de vehicles.

Per tal d’anar millorant i remodelant les instal·lacions lumíniques de la ciutat, l’Ajuntament de Rubí continua treballant en aquests aspectes, incorporant noves tecnologies lumíniques.

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
2