Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enllumenat i semaforització Amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible i eficient, totes les lluminàries disposen de tecnologia LED i s’estan introduint nous elements de gestió, com la regulació o la possibilitat de telecontrol. https://www.rubi.cat/ca/temes/espai-public/manteniment-viari/enllumenat-i-semaforitzacio/@@images/image/preview

Enllumenat i semaforització

Amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible i eficient, totes les lluminàries disposen de tecnologia LED i s’estan introduint nous elements de gestió, com la regulació o la possibilitat de telecontrol.

Mitjançant un equilibri entre l’ordre funcional i l’ordre estètic, s’intenta generar una imatge nocturna adequada, amb més uniformitat en la il·luminació, evitant la contaminació lumínica.

La sensació de major lluminositat, seguretat i confort als carrers ha augmentat en els últims anys, i això és degut a un millor repartiment dels punts de llum i a una major eficiència energètica. Així, els criteris d’il·luminació actuals aposten per tenir més cura del vianant, reconsiderar el verd urbà, integrar la mobilitat sostenible i realçar els valors arquitectònics. Abans, aquesta il·luminació anava enfocada, sobretot, a la circulació de vehicles.

Per tal d’anar millorant i remodelant les instal·lacions lumíniques de la ciutat, l’Ajuntament de Rubí continua treballant en aquests aspectes, incorporant noves tecnologies lumíniques.

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0