Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021 El 2021, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es va commemorar amb el lema "El teu coneixement és la nostra normalitat", escollit per les pròpies entitats i serveis de l'àmbit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

2021

El 2021, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es va commemorar amb el lema "El teu coneixement és la nostra normalitat", escollit per les pròpies entitats i serveis de l'àmbit.

Amb el lema d'aquesta edició, les persones amb discapacitat van voler reivindicar la necessitat que tota la societat conegui la seva realitat per garantir-ne una bona atenció i també per entendre que, si tenen els suports necessaris, poden fer la seva vida de forma autònoma.

Els actes es van iniciar amb la Xerrada El meu fill/a té una discapacitat, seguida del començament de la exposició Conviure en un món de diferències del dibuixant Joan Turu, que es va inaugurar acompanyada del contacontes: Una casa a mida.

La commemoració va incloure també la Jornada de participació sobre la Guia d'accessibilitat als actes públics i la ponència Entre el paternalisme i el liberal-abandonament a les persones amb discapacitat a càrrec del filòsof Joan Canimas.

També es van inaugurar els primers passos de vianants inclusius i la lectura del manifest del 3 de desembre, així com l'espectacle Els tres porquets i el llop especulador a càrrec de la companyia Femarec.

La commemoració va finalitzar amb la Jornada esportiva inclusiva, que va incloure un partit de bàsquet i una sessió de zumba oberta a la població.

 

Acostem la diversitat funcional als infants


Coincidint amb aquesta data, l'Ajuntament va distribuir entre l'alumnat d'infantil i primària de les dinou escoles públiques i concertades de la ciutat el llibret Persones essencials, que recull, en un format adaptat als infants, el manifest de l'última edició del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. El text, elaborat per les entitats i serveis de l'àmbit, s'acompanya de la seva traducció en pictogrames gràcies a la col·laboració de RubíTEA.

Clica a sobre de la imatge per descarregar-te'l:

Llibre Persones essencials

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0