Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrades i articles de sensibilització L'Ajuntament organitza xerrades i taules rodones sobre la discapacitat adreçades tant a professionals i entitats de l'àmbit com a la ciutadania en general. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Xerrades i articles de sensibilització

L'Ajuntament organitza xerrades i taules rodones sobre la discapacitat adreçades tant a professionals i entitats de l'àmbit com a la ciutadania en general.

Per una nova normalitat que no sigui l'antiga normalitat empitjorada (01/12/2020)


Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, l'1 de desembre de 2020, l'Ajuntament de Rubí va organitzar una jornada de professionals i representants de les entitats de l'àmbit de la diversitat funcional sota el lema Per una nova normalitat que no sigui l'antiga normalitat empitjorada. La sessió va incloure la ponència Una reflexió sobre on queden els drets de les persones amb diversitat funcional a càrrec de Joan Canimas i Brugué, doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona. Al debat posterior, hi van participar diferents serveis i entitats de l’àmbit de la diversitat funcional de Rubí: Servei de Rehabilitació Comunitària, APDIR i Font del Ferro.

   

Dones amb discapacitat, parlant entre dones (09/03/2021)


En el marc de la programació per commemorar el Dia Internacional de les Dones 2021, l’Ajuntament de Rubí va organitzar l’acte Dones amb discapacitat, parlant entre dones, amb l'objectiu de visibilitzar les desigualtats que pateixen les dones amb discapacitat per la seva doble condició de ser dones i de tenir una discapacitat.

La xerrada la van impartir Maria del Pilar Gomiz Pascual, llicenciada en Periodisme i Administració i Direcció d’Empreses, doctora en Sociologia i autora de dos llibres relacionats amb la discapacitat, i Míriam Herrero Castillo, llicenciada en Dret, presidenta d’Amanixer (Asociación de mujeres con discapacidad de Aragón), secretària de la Confederación de personas con discapacidad física y orgànica (Cocemfe) a l’Aragó i a Saragossa i coordinadora de la comissió de la dona del Comité de entidades representantes de personas con discapacidad (CERMI Aragón).


    


La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual (09/06/2021)


El 9 de juny de 2021, va tenir lloc la ponència en línia La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per l'Ajuntament i impartida per Joan Canimas Brugué, doctor en filosofia, expert en ètica aplicada i professor de la Universitat de Girona. La xerrada s'emmarcava en el Pla d'atenció a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí i tenia com a objectiu sensibilitzar i aportar coneixement sobre el tema al conjunt de la població.

Accedeix a la transcripció de la ponència aquí.
    


       

Estudi social i laboral de la situació de les dones amb discapacitat a Espanya (15/03/2022)


La programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2022 a Rubí va incloure la presentació de l’informe final de l’estudi social i laboral de la situació de les dones amb discapacitat a Espanya elaborat per CEMUDIS, la Confederació Estatal de Mujeres con Discapacidad. La seva presidenta, Marta Valencia Betrán, va explicar les conclusions de l’anàlisi en una trobada en línia oberta a la ciutadania.
       

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0