Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí 2008. Sistema d'Indicadors de la Ciutat En paraules de l'alcaldessa de Rubí, Carme García (pàgina 7): https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí 2008. Sistema d'Indicadors de la Ciutat

En paraules de l'alcaldessa de Rubí, Carme García (pàgina 7):
Rubi_Sistema_Indicadors2008.jpg"Rubí és una ciutat que evoluciona ràpidament. Avui dia la població supera ja els 74.000 habitants i és una ciutat amb població jove en comparació amb la mitjana de Catalunya. El nivell formatiu ha experimentat un creixement molt important en els últims anys. El fort caràcter industrial de la ciutat, tot i que continua sent un dels nostres trets diferencials, està perdent pes i la ciutat evoluciona cap a un model amb major presència del sector serveis. Els canvis demogràfics, socials i econòmics produïts durant els últims anys i la necessitat de posicionar-se dins d’un entorn globalitzat fan necessària una anàlisi de la ciutat, no només des d’un punt de vista intern sinó també en comparació amb les ciutats i territoris del seu entorn. Aquest és un exercici que ens ajuda a identificar oportunitats i amenaces per al desenvolupament futur de la ciutat.
 
Rubi_Sistema_Indicadors2008_2.jpgAquesta publicació és el resultat d’un treball d’anàlisi de la realitat de Rubí des de tres àmbits diferents però evidentment interrelacionats entre si: el de la sostenibilitat social, la sostenibilitat econòmica i la sostenibilitat ambiental. Gràcies al treball de la Facultat de Sociologia de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Observatori de Ciutat disposem d’un sistema d’indicadors que ens permet conèixer la realitat de Rubí i compararla amb el seu entorn més proper . És amb aquesta visió de la ciutat que es poden definir polítiques que permetin que Rubí afronti els reptes que se li presenten amb les màximes garanties d’èxit.
 
Esperem que aquesta sigui una eina d’utilitat per a tots aquells que d’una manera o una altra vulguin conèixer en profunditat la realitat de la nostra ciutat".
 
Alguns extractes de l'estudi:

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0