Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és La Sindicatura de Greuges de Rubí té l’objectiu de defensar els drets de la ciutadania en relació amb l’actuació de l’Ajuntament de Rubí i dels organismes que en depenen. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Què és

La Sindicatura de Greuges de Rubí té l’objectiu de defensar els drets de la ciutadania en relació amb l’actuació de l’Ajuntament de Rubí i dels organismes que en depenen.

Actualment, Rubí no compte amb la figura del Síndic de Greuges local a l'espera de la designació d'una nova persona per ocupar el càrrec.

La persona que ocupi el càrrec ha de ser escollida per unanimitat pel Ple de l'Ayuntament. 

Fins aquest setembre, la Síndica de Greuges de Rubí ha estat Milagros Calleja, designada pel Ple municipal ─en una sessió celebrada al maig de 2016..

La Sindicatura no està subjecta a cap mandat imperatiu: no rep instruccions de cap autoritat i compleix les seves funcions amb autonomia i segons el seu criteri. Dona respostes i explicacions sobre l’actuació de l’Ajuntament, les quals poden ser favorables a la ciutadania o no.

Està adherida al Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya (FòrumSD).

 

Quan pot intervenir?


És competència de la Síndica de Greuges de Rubí:

  • Qualsevol queixa que la ciutadania tingui contra alguna actuació municipal.
  • Qualsevol queixa relacionada amb el tracte rebut per part dels serveis municipals.
  • Qualsevol problema en relació amb temes de competència municipal quan ja s’ha esgotat la via administrativa i no s’ha obtingut cap resultat.

 

Quan no pot intervenir?


  • No són competència de la Síndica tots els temes en què l’Ajuntament de Rubí o els organismes que en depenen no hi estiguin implicats per actuació o omissió.
  • Problemes amb el veïnat o entre particulars.
  • Casos en què no s’hagi esgotat la via administrativa.
  • Problemes laborals.
  • Conflictes entre propietaris i llogaters.

 

Contingut relacionat

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0