Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banc de productes de suport Contracte programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i l'Ajuntament de Rubí en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Banc de productes de suport

Contracte programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i l'Ajuntament de Rubí en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social.

Nom del projecte: Contracte Programa 2022-2025: Fitxa 50.5: Banc de productes de suport
Data d'inici del projecte: 01/01/2023
Data de finalització del projecte: 31/12/2023
Pressupost total (amb IVA):
19.500€
Import subvencionat (amb IVA): 13.650€
Convocatòria: Contracte programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i l'Ajuntament de Rubí en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social
Font de finançament: Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Fons Next Generation.  
Entitat: Generalitat de Catalunya - Departament de Drets Socials

  

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí atenen persones grans i/o amb diversitat funcional de qualsevol edat, que presenten dificultats de mobilitat i per a desenvolupar les activitats diàries al seu domicili.

La creació d’un Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) proveirà de productes de suport útils i necessaris a les persones del territori amb discapacitat o dependència, o amb dificultats de mobilitat o de comunicació importants, siguin sobtades, transitòries o permanents, amb l’objectiu de millorar les capacitats, l’autonomia, la seguretat i l’accessibilitat de la persona afectada en el seu entorn i/o facilitar també la tasca de la persona cuidadora en les activitats de cura.


Objectius


Objectiu general
 • Millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència instrumental, mantenint o millorant la seva autonomia i l’accessibilitat al seu entorn.

 

Objectius específics
 • Detectar possibles situacions de necessitat com a conseqüència de la manca d’autonomia personal, no identificades inicialment.
 • Facilitar l’accés als productes de suport a les persones en situació d’especial vulnerabilitat per raons de manca d’autonomia funcional.
 • Informar, orientar i assessorar les persones amb discapacitat o dependència sobre els productes de suport adequats, les solucions possibles i els recursos existents.
 • Prevenir complicacions en l’estat general de salut de les persones usuàries.
 • Millorar la seguretat en l’entorn domiciliari.
 • Mantenir, millorar i/o recuperar el màxim nivell d’autonomia en les activitats de la vida diària.
 • Donar suport tecnològic i prevenir el risc de lesions d la persona cuidadora i
 • Facilitar a la persona cuidadora la tasca de cura i supervisió.
 • Fomentar la solidaritat en relació als productes de suport entre les persones usuàries del BAT.

   

Requisits per accedir-hi
 • Estar empadronat al municipi de Rubí.
 • Patir una deficiència sensorial, motriu, cognitiva o intel·lectual que origina una discapacitat temporal o permanent que interfereix a les activitats de la vida diària bàsiques i instrumentals o bé que realitzi tasques de persona cuidadora, a nivell formal o informal.
 • El préstec de material de suport és temporal i sempre subjecte a la valoració de la seva situació de necessitat.
 • No es poden prestar aquests productes mentre la persona estigui hospitalitzada o en un centre residencial.

    

Logos Next Generation - Departament Drets Socials

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0