Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra fins diumenge La ciutat participa en aquesta iniciativa amb dues activitats vinculades a les campanyes Estima el Vallès i Fes teu el Nadal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra fins diumenge

La ciutat participa en aquesta iniciativa amb dues activitats vinculades a les campanyes Estima el Vallès i Fes teu el Nadal.
Del 20 al 28 de novembre se celebra arreu del continent la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb l’objectiu de donar a conèixer la importància de generar menys brossa i de difondre diferents iniciatives en aquest sentit. L’esdeveniment està organitzat per 31 regions europees, que han programat prop de 3.000 activitats. Un total de 266 tindran lloc a Catalunya durant tota la setmana, dues d’elles a Rubí.

Les activitats tractaran la prevenció de residus des de cinc grans eixos: sensibilitzar sobre l’excés de residus, produir millor, consumir millor, allargar la vida dels productes i llençar menys residus. Rubí participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb un parell d’activitats que formen part de les campanyes Estima el Vallès i Fes teu el Nadal.

Des d’avui i fins el proper dijous, 2 de desembre, s’instal•laran dos punts d’informació a diferents indrets de la ciutat per difondre les pautes per a dur a terme una correcta selecció de residus entre els rubinencs. Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya Estima el Vallès, a la qual l’Ajuntament de Rubí es va adherir el gener d’aquest any.

Aquests punts d’informació, que estaran operatius entre les 10’30h i les 13’30h, aniran canviant d’ubicació al llarg de la setmana. Així, entre avui i dimecres, les paradetes estaran situades davant del Mercat i a la confluència entre l’avinguda de Barcelona i el carrer de Sant Cugat. Dijous, 25 de novembre, s’ubicaran a la plaça de Josep Sapés i a la confluència entre els carrers de Calderón de la Barca i Pintor Fortuny. Dilluns, 29 de novembre, serà el torn de la plaça de l’Estació i de la confluència entre el carrer de la Mare de Déu de Lourdes i el Camí de Ca n’Oriol; dimarts, 30 de novembre, es traslladaran a les places de Catalunya i del Progrés; mentre que el dimecres, 1 de desembre, i el dijous, 2 de desembre, s’instal•laran a les places de Catalunya i de l’Estació.

A banda d’obtenir informació sobre com s’han de triar els residus, els rubinencs que s’acostin a les paradetes també tindran l’oportunitat de fer-se socis de la campanya Estima el Vallès. D’aquesta manera podran fer explícit el seu compromís amb la selecció de residus. En el moment de fer-se socis seran obsequiats amb una bossa de la compra reutilitzable i rebran el carnet “Recicla i guanyarem”, gràcies al qual els usuaris rebran notícies, novetats i tota la informació sobre el medi ambient tant de Rubí com de tota la comarca.

Paral·lelament, Rubí participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una altra activitat, en aquest cas vinculada a la campanya Fes teu el Nadal. El proper dissabte, 27 de novembre, se celebrarà el segon taller obert a la ciutadania per elaborar ornaments nadalencs amb material reciclat, que posteriorment es penjaran als arbres. El material protagonista per a confeccionar aquestes figures en forma de campana seran càpsules buides de cafè. Amb aquesta activitat, l’Ajuntament pretén que els ciutadans prenguin consciència de la problemàtica que suposen els envasos d’un únic ús i de la importància de reduir el consum energètic. A més, també s’instal•larà una petita exposició que explica de manera didàctica quin és el procés de reciclatge d’aquest tipus de residus i en què es converteixen un cop reciclats. El taller tindrà lloc entre les 10h i les 14h a la confluència entre els carrers de Francesc Macià i Pere Esmendia.

Aquest és el tercer any consecutiu que Rubí participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. En el marc d’aquesta iniciativa, l’any 2008 el consistori va distribuir bosses reutilitzables a totes les llars de la ciutat amb l’eslògan “Passa del plàstic”, acompanyades de la Guia de prevenció de residus a la llar. I el 2009 es van repartir boc’nrolls als alumnes dels centres d’educació secundària, juntament amb l’organització de sessions formatives per fomentar l’ús d’aquest tipus d’embolcall en detriment del paper d’alumini.