Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb el lema “Utilitza’n menys” Del 19 al 26 de novembre s’han organitzat una trentena d’activitats a la ciutat amb l’objectiu de sensibilitzar la població per reduir la producció de residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb el lema “Utilitza’n menys”

Del 19 al 26 de novembre s’han organitzat una trentena d’activitats a la ciutat amb l’objectiu de sensibilitzar la població per reduir la producció de residus

Una de les activitats programades durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 2015 va ser un tapís col·laboratiu (foto: Localpres).
Una de les activitats programades durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 2015 va ser un tapís col·laboratiu (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí se suma un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que aquest any se celebra del 19 al 26 de novembre. Durant aquests dies, amb el lema Utilitza’n menys s’organitzaran a la ciutat una trentena d’activitats de sensibilització per aconseguir reduir la generació de deixalles i, sobretot, la prevenció de residus.

Les activitats arrencaran dissabte 19 de novembre de 10 h a 14 h amb La Gran Acció que tindrà lloc a la plaça de Catalunya i que acollirà el Refira’t, un mercat de segona mà on participaran comerços i entitats de la ciutat, els tallers gratuïts 7 maneres de reutilitzar un envàs, Llibretes que tenen tela! i Teixits educatius, activitats infantils i exposicions sobre la selecció i reutilització dels envasos. Durant el matí, també s’oferirà el servei de Trocalleria de manera que els rubinencs i les rubinenques podran portar a la plaça Catalunya tots aquells objectes que ja no en fan us però estan en bon estat per intercanviar-los amb els objectes que hagi portat algú altre.

De la mateixa manera que en edicions anteriors i en col·laboració amb la Creu Roja, durant La Gran Acció també hi haurà una parada batejada amb el nom Encara podem donar molt de joc! on es recolliran joguines de segona mà. Aquest any, a més, també hi haurà L’inflable per reciclar saltant!, una iniciativa per conèixer d’una forma lúdica i divertida els conceptes bàsics de la recollida selectiva.

El diumenge 20 de novembre es realitzarà una jornada de neteja de l’entorn natural al bosc de Ca n’Oriol a càrrec del Caçador de Trastets. Els boscos de la ciutat estan plens d’envasos de refrescos, sucs i d’aliments, i una bona eina per sensibilitzar sobre la reducció de l’ús d’aquests tipus d’elements d’un sol ús és adonar-se de les seves conseqüències quan se’n fa un mal ús o hi ha un descuit quan es genera aquest residu.

A més, al llarg de la setmana hi ha programats dos Ecotallers en clau de Re, tallers que es realitzen durant l’any de manera regular, on la ciutadania pot aprendre tècniques per a reparar i reutilitzar i, sobretot, a prevenir residus. Aquesta vegada, els Ecotallers estan enfocats a la reparació, i se’n realitza un sobre reparació de bicicletes el dia 21 de novembre de 18 h a 20:30 h i un altre d’iniciació a la restauració de mobles els dies 22 i 23 de novembre de 18 h  a 20 h. Per inscriure’s als tallers cal enviar un , trucar al telèfon verd o apropar-se al punt informatiu el dia de La Gran Acció.

Els serveis del La Trocalleria i el Dimecres Manetes, serveis que es realitzen de manera regular a la ciutat des d’aquesta passada primavera, també es duran a terme en els seus horaris i dies habituals promocionant la reutilització i la preparació per a la reutilització respectivament. Al Dimecres Manetes s’hi poden portar tots els aparells elèctrics i electrodomèstics que necessitem reparar, i un tècnic farà l’assessorament per a realitzar la reparació.

Les activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus acaben amb una visita que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental on es rep el contingut del contenidor de la resta i s’explicarà com es tracten els residus per a poder obtenir el màxim de materials recuperables. Una visita molt interessant per aquelles persones que vulguin conèixer què passa després que llencem la bossa d’escombreries dins del contenidor. Les persones interessades en la visita han d’enviar un correu electrònic, trucar al telèfon verd.

Es poden consultar tots els detalls de la Setmana Europea de prevenció de residus al web de l’Ajuntament.