Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rep una subvenció de prop de 140.000 euros del Ministeri d’Hisenda per sufragar part del cost del servei de transport públic urbà El Consistori disposa d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) des de l’any passat, motiu pel qual ha pogut optar a aquesta ajuda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí rep una subvenció de prop de 140.000 euros del Ministeri d’Hisenda per sufragar part del cost del servei de transport públic urbà

El Consistori disposa d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) des de l’any passat, motiu pel qual ha pogut optar a aquesta ajuda

A Rubí operen un total de 7 línies de bus urbà (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
A Rubí operen un total de 7 línies de bus urbà (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha rebut una subvenció de 139.483,34 euros del Ministeri d’Hisenda per a la prestació del servei de transport urbà de viatgers. Aquests diners permetran sufragar part del cost del servei, que ascendeix a uns 3.000.000 d’euros anuals, aproximadament.

Per poder sol·licitar aquesta subvenció, és requisit indispensable que el municipi disposi d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Així, tenint en compte que Rubí va aprovar el document el juny de 2020, el Consistori rubinenc va poder demanar aquesta ajuda i ara s’ha fet efectiu el pagament.

El servei de transport col·lectiu urbà de viatgers és de competència municipal i de prestació obligatòria per a municipis amb una població superior als 50.000 habitants, segons recull l’article 26.1.d de la Ley Reguladora de las Bases de Régimen Local, 7/1985.

Com a totes les ciutats, aquest servei és deficitari, ja que els ingressos en concepte de venda de bitllets no cobreixen el cost del servei. En el cas de Rubí, el 2019 es van ingressar 968.018,23 euros en concepte de billetatge.

Les diferents administracions tenen establertes subvencions i ajudes per minimitzar l’impacte d’aquesta despesa i col·laborar en el finançament del transport urbà. A banda de la subvenció del Ministeri d’Hisenda, Rubí també ha rebut una subvenció a nivell autonòmic a través de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) per valor de 319.382,67 euros. La resta del cost del transport públic urbà està sufragada per l’Ajuntament.