Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rep una delegació de polítiques del Marroc en el marc del projecte d’empoderament femení Equalmed L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante, han compartit el funcionament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la iniciativa Espai Vincles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí rep una delegació de polítiques del Marroc en el marc del projecte d’empoderament femení Equalmed

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante, han compartit el funcionament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la iniciativa Espai Vincles

Foto amb les assistents a la trobada davant de l'Ajuntament de Rubí  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Foto amb les assistents a la trobada davant de l'Ajuntament de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Una delegació de polítiques marroquines ha visitat Rubí aquest divendres, en el marc de la proposta Equalmed per la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc. El grup està format per Nahid Alaamri i  Khadija Touizi, vicepresidentes de la Comuna d'Aït Ourir; Mounia El Farnani i Abdeljalil Maarouf,  vicepresidenta i ex-president del IPECAG de la Comuna de Benguerir, respectivament; Omar Essalk i Nadia El Harchani, president i tècnica del districte de Gueliz, respectivament; Fatima Zahra Jaidi, presidenta de la Comuna de Jaidat; Fatima Choutine, vicepresidenta del districte Menara; Mina Latifi, vicepresidenta de la Comuna d'Ouarzazate; Mustapha Sahli, vicepresident de la Comuna de Youssoufia; Rachida Tahri; Mina Fannane i Zakia Mrini, directora i presidenta d'IMADEL i Michele Wiles, tècnic del projecte EqualMED.

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante, han rebut la comitiva a l’edifici Rubí Forma on han compartit amb les visitants el funcionament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la iniciativa Espai Vincles, que ha interessat molt a les edils. Després, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha donat la benvinguda a la delegació a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Rubí. La màxima edil ha explicat el compromís feminista del govern local i ha apostat per la sororitat entre dones: “Creiem que la igualtat la construirem juntes. Totes. Per això el Projecte Equalmed i la seva proposta de treball en xarxa ens sembla tan interessant. La cooperació, en el sentit estricte de la paraula, significa precisament això: treballar conjuntament per un mateix objectiu. Perquè treballant juntes, allò impossible es fa assequible i el camí es fa més fàcil”.

En nom de la tota la delegació, el nostre agraïment. És un plaer aprendre de la vostra experiència. Us convidem també a visitar el nostre país per conèixer les nostres experiències”, ha dit Mina Fannane.

El projecte «Incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc» , conegut com EqualMED, és un projecte de cooperació al desenvolupament liderat per l'Institut Marocain pour le Développement Local (IMADEL) i la Diputació de Barcelona (DIBA), amb la participació de l’Ajuntament de Rubí i 17 municipis més de la demarcació de Barcelona. EqualMED té com a objectiu contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc. La iniciativa vol promoure la igualtat de gènere en les polítiques territorials marroquines i implica 12 governs locals del Marroc amb qui es treballa en tres àmbits: la promoció de la participació política de les dones a escala local; la integració de l'enfocament de gènere en les polítiques públiques i el reforç de la cooperació entre els municipis de la regió de Barcelona i les ciutats marroquines.

La proposta EqualMED es fonamenta en el treball en xarxa entre els municipis de la província de Barcelona i les comunes marroquines que formen part del projecte. A través de la creació d’espais de diàleg, del reforç de les capacitats i l’intercanvi d’experiències es pretén enfortir el rol de les dones a l’esfera local del Marroc. El projecte es desenvolupa al Marroc en primera instància, però la proposta preveu generar progressivament aliances entre dones electes locals del Mediterrani. A més de l’intercanvi d’experiències d’aquest divendres també s’organitzaran activitats de divulgació i sensibilització dirigides a la ciutadania durant la segona meitat de l’any.

Objectius de Desenvolupament sostenible