Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ofereix a estudiants francesos de jardineria i paisatgisme realitzar pràctiques professionals a la ciutat L’alumnat està arranjant la placeta del c. Antoni Sedó, on hi plantaran espècies sostenibles procedents de la Font del Ferro https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ofereix a estudiants francesos de jardineria i paisatgisme realitzar pràctiques professionals a la ciutat

L’alumnat està arranjant la placeta del c. Antoni Sedó, on hi plantaran espècies sostenibles procedents de la Font del Ferro

Juan López Núñez i Annabel Cuesta Fabre han agraït la tasca de l’alumnat francès aquest divendres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Juan López Núñez i Annabel Cuesta Fabre han agraït la tasca de l’alumnat francès aquest divendres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La setmana passada, una dotzena d’alumnes de Jardineria i Paisatgisme de Batxillerat Professional de l’escola francesa CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan van iniciar unes pràctiques professionals a Rubí en el marc del Projecte de cooperació internacional Leonardo da Vinci. Concretament, els i les joves estan realitzant diferents tasques per arranjar la placeta del carrer d’Antoni Sedó.

Cada any, l’Ajuntament de Rubí ofereix la possibilitat de realitzar aquestes pràctiques al centre francès en el marc de la iniciativa Leonardo da Vinci, que forma part del Programa d’Aprenentatge Permanent de la Unió Europea. Es tracta d’un projecte que vol atendre les necessitats de formació i d'aprenentatge de totes les persones implicades en l'educació i formació professional, així com de les institucions i organitzacions que imparteixen o faciliten aquesta formació. A causa de la pandèmia, aquesta col·laboració no ha estat possible els anys 2020 i 2021.

L’alumnat francès, sota la supervisió del professorat i dels serveis tècnics de l’Ajuntament, s’encarrega d’arranjar la placeta del carrer d’Antoni Sedó. La millora de l’espai consisteix a reforçar les escales i a realitzar l’enjardinament i la instal·lació del sistema de reg. Així, es farà una nova plantació amb espècies de baix requeriment hídric, que l’Ajuntament ha comprat a la Font del Ferro.

Per realitzar aquest projecte, l’escola CFA du Gard aporta la mà d’obra, mentre que el servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Rubí s’encarrega de proveir-los del material necessari per a poder realitzar els treballs. El regidor del servei de Manteniment Urbà, Juan López Núñez, i la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, es van desplaçat aquest divendres fins al carrer d’Antoni Sedó per agrair la feina feta als estudiants francesos.

En anys anteriors, alumnes d’aquesta mateixa escola van arranjar un solar ubicat entre els carrers d’Antoni Sedó i del Doctor Ferran, la plaça de Pep Rovira, un altre parterre situat a prop de l’Escola del Bosc i els espais verds que hi ha al c. Doctor Ferran.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Pràctiques de l'alumnat del CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
Pràctiques de l'alumnat del CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
Pràctiques de l'alumnat del CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
Pràctiques de l'alumnat del CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)