Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí impulsa la renovació dels establiments comercials amb la proposta R-Dissenyem Comerç L’alumnat d’Interiorisme d’edRa desenvoluparà projectes de redisseny de 10 locals comercials de la trama urbana de la ciutat en una proposta subvencionada per la Diputació de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí impulsa la renovació dels establiments comercials amb la proposta R-Dissenyem Comerç

L’alumnat d’Interiorisme d’edRa desenvoluparà projectes de redisseny de 10 locals comercials de la trama urbana de la ciutat en una proposta subvencionada per la Diputació de Barcelona

Els comerços han d’estar situats dins la trama urbana  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els comerços han d’estar situats dins la trama urbana (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Comerç, impulsa el projecte R- Dissenyem Comerç per unir dos actius de la ciutat: els establiments comercials i l'Escola d'Art i Disseny edRa. L'alumnat del grau superior d’Interiorisme d'edRa treballarà conjuntament amb el teixit comercial local per elaborar propostes de disseny de 10 establiments comercials que se sumin a la proposta. Amb aquesta col·laboració “donem impuls al comerç de proximitat i els ajudem a treballar aspectes que els poden resultar difícils d’abordar com els aspectes visuals, d’imatge, il·luminació, presentació del producte i millora de l’experiència de compra i posem en valor i animem el talent jove dels i les alumnes d’edRa amb un repte formatiu real:  aconseguir un comerç de ciutat més atractiu”, ha argumentat l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez durant la presentació del projecte als mitjans de comunicació. La màxima edil ha explicat que d’aquesta manera també s’acompanya la reactivació de l’activitat comercial i econòmica, després de l’afectació de la pandèmia i es promou l’hàbit de compra presencial. La iniciativa compta amb una subvenció de 18.000 euros de la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg 2022 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023, dins de la línea d’actuació Projectes singulars de suport a teixit comercial.

El R-dissenyem Comerç permetrà conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats dels comerços de la ciutat, aportar valor al comerç de proximitat i ajudar-lo a millorar la presentació de productes, la comunicació, el tipus de serveis o l’experiència de compra.

El programa està dirigit a un màxim de 10 empreses, preferentment a microempreses comercials i de serveis a les persones, que estiguin localitzades a la trama urbana de la ciutat i que tinguin capacitat i voluntat de millora i creixement. S'entenen com empreses de serveis a les persones les que presten serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, agències de viatges detallistes, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d'estètica i bellesa, bars i restaurants i serveis de menjar preparat i càtering. Els establiments interessats es poden apuntar a www.rubi.cat/rdissenyem.

Un cop escollits els establiments, l’equip d’edRa avaluarà el comerç per definir-ne les possibilitats des de diferents disciplines i elaborar solucions creatives que s’adeqüin  a l’ànima del negoci. En la fase prototip, l’alumnat convertirà la solució en una proposta final realista que s’adapti a les necessitats de l’establiment. Totes les propostes creatives es podran consultar també a la pàgina web municipal. Finalment, el comerç decidirà si vol implementar les millores i convertir-les en realitat.

Objectius de Desenvolupament sostenible