Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí estrena tres espais verds Aquest cap de setmana ha finalitzat la remodelació del Torrent de les Abelles que, juntament amb la millora del parc infantil de Ca n’Alzamora i la nova zona d’arbrat del carrer Art, ofereixen noves zones de lleure als rubinencs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí estrena tres espais verds

Aquest cap de setmana ha finalitzat la remodelació del Torrent de les Abelles que, juntament amb la millora del parc infantil de Ca n’Alzamora i la nova zona d’arbrat del carrer Art, ofereixen noves zones de lleure als rubinencs

L'acte participatiu va tenir lloc aquest dissabte (Foto: Ajutnament de Rubí - Localpres).
L'acte participatiu va tenir lloc aquest dissabte (Foto: Ajutnament de Rubí - Localpres)

Els i les membres del Consell dels infants i Adolescents han finalitzat aquest dissabte l’arranjament del Torrent de les Abelles. Aquest projecte és una de les propostes nascudes dels Pressupostos Infantils i Juvenils 2021 i que ha finalitzat amb una jornada participativa.

Els i les integrants del Consell han pintat un mural amb motius geomètrics que representen diversos elements naturals d’aquest espai com les abelles, l’aigua i les flors. Aquesta iniciativa culmina la creació d’un espai verd obert a la ciutadania i que ofereix tres zones diferenciades. S’ha creat una zona de pícnic, un espai d’espera, una part amb aparells de calistènia i una altra amb pictogrames. També s’ha actuat per assentar els camins que travessen la zona. La jornada ha comptat amb un esmorzar a base de fruita, gentilesa dels paradistes del Mercat Municipal.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha visitat aquests espais aquest cap de setmana. Martínez ha destacat la implicació de la ciutadania en el desenvolupament de Rubí: “ens agrada recuperar espais verds perquè en gaudeixi la ciutadania. Aquí hi trobaran diferents zones que permetrà a grans i petits fer-hi moltes activitats diferents”.  

De la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana, Elena Montesinos Pujante, ha refermat el compromís municipal: “Amb aquest taller de pintura el Consell d’Infància i Adolescència té l’oportunitat de tancar el cicle. Els nens i nenes que en formen part han pogut veure com la proposta que van fer es va definir i ara s’ha fet realitat. Per tant, és, per una banda, una manera de fer rendició de comptes i, per altra, d’arrodonir la seva participació, en un espai que han ajudat a construir, del què ben segur, tindran bona cura.”

També ha acabat una altra actuació que ha comptat amb la participació ciutadana. Es tracta del parc infantil de Ca n’Alzamora que s’ha ampliat i millorat a partir d’una peticióp ciutadana vehiculada a través dels Pressupostos Participatius 2020. En aquest espai s’hi ha instal·lat cinc noves estructures lúdiques ─una xarxa d’escalada, un balancí, una taula de manipulació de sorra i dos gronxadors. A més, s’hi ha creat una nova zona de joc amb una tirolina.

Plantada d'arbres

Al carrer Art també s’hi ha creat aquest cap de setmana un nou espai per a la ciutadania. Aquest diumenge, un grup de veïns i veïnes d’aquesta zona han plantat una quinzena d’arbres en un espai que s’ha recuperat.

D’aquesta manera es dona resposta a una petició veïnal que ha fet possible la introducció d’alzines, roures, freixes i aurons en aquest barri.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Aspecte del parc infantil de ca n'Alzamora (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Aspecte del parc infantil de ca n'Alzamora (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Plantada arbres carrer Art (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres )
Plantada arbres carrer Art (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres )