Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient a l’Escardívol Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran aquest dijous les 18 h i, posteriorment, protagonitzaran una colorida cavalcada per diversos carrers de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí es prepara per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient a l’Escardívol

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran aquest dijous les 18 h i, posteriorment, protagonitzaran una colorida cavalcada per diversos carrers de la ciutat

La darrera cavalcada va tenir lloc el 2020 (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La darrera cavalcada va tenir lloc el 2020 (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Rubí ja ho té tot a punt per a l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que tindrà lloc aquest dijous 5 de gener a partir de les 18 h. Després de dos anys marcats per la pandèmia, l’acte de benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar tornarà a l’emplaçament tradicional de l’Escardívol i anirà seguit de l’esperada cavalcada per diversos carrers de la ciutat.

Des de les 16.30 h, la Cartera Reial ja serà a l’Escardívol per recollir les darreres cartes dels infants rubinencs, acompanyada d’un grup d’animació que farà més entretinguda l’espera. També hi ha previst el repartiment de xocolata calenta a partir de les 17 h.

Sobre les 18 h, s’iniciarà l’acte de benvinguda de Ses Majestats, encapçalat com sempre pel Mag Rubisenc i el seu ajudant Melquíades, i amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i d’un grup d’infants de la ciutat seleccionats per sorteig. Com sempre, es demanarà a tots els nens i nenes assistents que ajudin a guiar el camí dels Reis fins a la ciutat, pronunciant les habituals paraules màgiques. Un cop arribats els tres d’Orient, l’alcaldessa s’encarregarà de lliurar-los les claus de la ciutat, imprescindibles per accedir a totes les cases i deixar-hi els regals durant la nit.

La cavalcada s’iniciarà al voltant de les 18.30 h i seguirà el següent itinerari: c. Joaquim Blume, c. Cadmo, c. Prat de la Riba, c. Rafael Casanova, pg. Francesc Macià, av. Barcelona, rbleta. Joan Miró, pg. Les Torres, av. Can Cabanyes, pg. Ferrocarril, c. Monturiol, c. Mare de Déu de Fàtima, c. Tres d'abril, ctra. Sant Cugat, c. Joan Maragall, c. Bartrina, c. Lluís Ribas, c. Cervantes, av. Barcelona, pg. Francesc Macià, c. Montserrat i pl. Doctor Guardiet. Estarà integrada per set carrosses, tres de les quals s’han renovat aquest any, i comptarà amb la participació d’una desena de companyies d’animació artística, algunes d’elles internacionals, així com de diverses entitats educatives i culturals de la ciutat, que any rere any s’impliquen en l’esdeveniment sota la coordinació de la Comissió de Reis.

Per motius de seguretat, els caramels es repartiran únicament des de l’última carrossa i a partir de la plaça de Catalunya, i seran sense gluten ni al·lèrgens i amb un embolcall reciclable.

Està previst que el recorregut finalitzi al voltant de les 21 h a la plaça del Doctor Guardiet, on els Reis faran la tradicional adoració al pessebre vivent de l’Escola Regina Carmeli.

Tant l'arribada dels Reis com la posterior cavalcada es podran seguir en directe per l'emissora municipal Ràdio Rubí en el marc d'un programa especial que tindrà lloc de 17 a 21 h.

         

Nou tram per a persones amb diversitat funcional

Amb l'objectiu d'acostar l'experiència de la cavalcada a tots els infants de Rubí, enguany s'habilitarà un tram d'especial accessibilitat i visibilitat a la rambleta de Joan Miró. Aquesta part de l'itinerari serà d'ús preferent per a persones amb diversitat funcional i els seus acompanyants.

No serà necessària reserva prèvia però hi haurà control d’accés. En aquest espai podran entrar-hi, acompanyades de dues persones adultes com a màxim, aquelles persones amb una discapacitat superior al 33% que ho acreditin mitjançant:

  • Certificat de reconeixement de la discapacitat
  • Targeta acreditativa de discapacitat

A més, como ja és habitual, l’acte d’arribada dels Reis d’Orient comptarà amb la participació d’una intèrpret de llengua de signes per tal que les persones amb dificultats auditives el puguin seguir sense problemes.