Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es dota d’un nou recurs habitacional per a persones refugiades La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat gestiona l’espai, que té capacitat per a cinc persones, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es dota d’un nou recurs habitacional per a persones refugiades

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat gestiona l’espai, que té capacitat per a cinc persones, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí

El PIO atén a les persones refugiades  (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
El PIO atén a les persones refugiades (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Aquesta setmana s’ha posat en marxa a Rubí un nou recurs habitacional per acollir persones refugiades, gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí i la societat municipal PROURSA.

Aquest nou recurs fa possible oferir lloc on viure a cinc persones refugiades que arribin a Rubí i no puguin accedir al Programa Estatal de Refugi. Així, es facilita el seu procés d'integració i acollida. D’aquesta manera, Rubí continua enfortint les eines per acompanyar la transició cap a l’autonomia de les persones refugiades que arriben a la ciutat. L’accés a aquestes places s’estableix en una comissió mixta formada per membres de la CCAR i l’Ajuntament de Rubí i té en compte la valoració social de cada cas i el pla de treball que s’estigui realitzant des del Punt d’Informació i Orientació en Protecció Internacional (PiO). "Rubí dona un pas més per dotar-se d'eines per acollir persones refugiades que arribin a la nostra ciutat. Som una ciutat d'acollida i acollidora i això és el que volem continuar sent", diu l'alcaldessa Ana María Martínez Martínez.

Les persones refugiades que arriben a Rubí es poden dirigir al PiO que els ofereix assessorament especialitzat en matèria d’asil i contribueix a identificar i orientar a veïns i veïnes que potencialment puguin ser sol·licitants de protecció internacional. El PiO atén a persones susceptibles de sol·licitud d’asil o refugi que es troben a Rubí i que no han pogut accedir al Programa Estatal de Refugi. Es troba a les oficines del C/ Prim 33-35, 2a planta i els dies d’atenció són els dimarts i dimecres de 16 a 19 h.

La posada en marxa del nou recurs habitacional suposa un pas més en la col·laboració entre l’Ajuntament de Rubí i la CCAR, que va començar el novembre de 2019.

Objectius de Desenvolupament sostenible