Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí, distingida com a ciutat de la Ciència i la Innovació pel Govern de l’Estat La menció reconeix ‘l’impuls d’iniciatives innovadores per transformar el municipi i la creació d’oportunitats’ https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí, distingida com a ciutat de la Ciència i la Innovació pel Govern de l’Estat

La menció reconeix ‘l’impuls d’iniciatives innovadores per transformar el municipi i la creació d’oportunitats’

Detall del festival La Nuu a la biblioteca Mestre Martí Tauler (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Detall del festival La Nuu a la biblioteca Mestre Martí Tauler (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Ministeri de Ciència i Innovació ha distingit Rubí per l’aposta en iniciatives transformadores basades en la innovació, pel seu model productiu basat en la sostenibilitat i per la creació d’oportunitats laborals.

Aquests aspectes són el que el ministeri ha posat en valor a l’hora d’incloure Rubí a la xarxa de ciutats de la Ciència i la Innovació, juntament amb nou ciutats d’arreu de l’Estat Espanyol. D’aquesta manera, Rubí, Algemesí, Castelldefels, Irún, Lugo, Puerto Real, Riba-Roja de Túria, Sagunt, L'Hospitalet de Llobregat i Vitòria-Gasteiz s’incorporen a la xarxa que compta amb una norantena més de municipis espanyols.

L’Alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, considera que aquesta distinció és un estímul: “Ens alegrem que reconeguin la feina feta i l’aposta per la innovació però no ens hem de quedar aquí. Formar part d’aquesta xarxa ens ha de permetre aprofundir i millorar en aquest camp. És la millor manera de continuar creant oportunitats als nostres veïns i veïnes”.

Aquesta plataforma, també coneguda com a ‘Red Innpulso’ és un punt de trobada per definir polítiques locals basades en la innovació. És a dir, un espai on les localitats que en formen part poden aprendre unes d’altres i compartir experiències. Un dels eixos d’acció d’aquesta iniciativa és el suport a petites i mitjanes empreses així com a persones emprenedores en l’àmbit de la innovació.

Aquesta distinció es farà oficial el 13 d’abril durant el lliurament de distincions que tindrà lloc a Sagunt.

Objectius de Desenvolupament sostenible