Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí deixa de generar mitja tona de residus durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus La proposta ha inclòs activitats com La Gran Acció, La Trocalleria es mou als barris i diferents Ecotallers en clau de RE https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí deixa de generar mitja tona de residus durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La proposta ha inclòs activitats com La Gran Acció, La Trocalleria es mou als barris i diferents Ecotallers en clau de RE

El Refira’t ha contribuir a reduir la generació de 370 kg de residus (foto: Ajuntament de Rubí).
El Refira’t ha contribuir a reduir la generació de 370 kg de residus (foto: Ajuntament de Rubí)

Les persones que han participat en les diferents activitats programada en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus han aconseguit reduir en prop d’una tona els quilos de deixalles que acaben als contenidors. Aquesta iniciativa, que s’ha celebrat entre els dies 18 i 25 de novembre, ha tingut com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de prevenir la generació de residus i, en especial la reducció dels envasos i embalatges.

L’activitat central de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus ha estat la Gran Acció, un acte que recull activitats i tallers, així com el Refira't, un mercat de productes de segona mà que ha contribuït a prevenir prop de 370 kg de residus. Dins la Gran Acció també s’han dut a terme dos Ecotallers en clau de Re: un sobre batch cooking, on les persones participants han après a cuinar diversos plats alhora; i un altre de garlandes de Nadal fetes amb envasos reutilitzats, prevenint aquest residu ─l’eix de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus─. En el marc del Dimecres Manetes al Carrer, si ho repares t'ho quedes s’han reparat una quinzena de productes, reduint la producció de 27 kg de residus.

Durant tota la setmana, La Trocalleria es mou ha ubicat la seva parada a diferents barris de la ciutat, on s'han realitzat 150 intercanvis de productes. La roba, el parament de la llar i alguns electrodomèstics han estat els productes més destacables d’aquests trocs. Això s’ha traduït en prop de 120 kg de residus previnguts gràcies a aquesta activitat. Els Ecotallers en clau de Re de restauració de mobles i de compostatge casolà també han tingut molt bona rebuda.

L’Ecotaller de reparació de patinets elèctrics i la visita al Centre de Tractament de Residus (CTR) del Vallès Occidental es van haver d'anul·lar per manca d'inscripcions, però l’Ajuntament té la voluntat de programar de nou aquestes activitats properament.

Objectius de Desenvolupament sostenible