Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà la seva Festa Major del 28 de juny al 3 de juliol L'Ajuntament treballa ja en l'organització d'una celebració que tornarà a tenir les entitats locals com a grans protagonistes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebrarà la seva Festa Major del 28 de juny al 3 de juliol

L'Ajuntament treballa ja en l'organització d'una celebració que tornarà a tenir les entitats locals com a grans protagonistes

L'Espai ARTBORETUM va ser una de les novetats de la passada Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'Espai ARTBORETUM va ser una de les novetats de la passada Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'Ajuntament de Rubí està treballant ja en l'organització de la Festa Major de Sant Pere, que tindrà lloc del 28 de juny al 3 de juliol. Davant la progressiva millora dels indicadors sanitaris, el Consistori planteja una celebració sota paràmetres de plena normalitat, en què les entitats locals podran tornar a ser les grans protagonistes. "L'any passat, la pandèmia va dificultar la implicació del teixit associatiu a la Festa Major, ja fos perquè no els va permetre preparar-se a temps o perquè les restriccions sanitàries eren incompatibles amb la seva activitat. Aquest any, tenim una il·lusió especial per retrobar-nos amb les entitats de la ciutat i retornar-los el seu paper essencial; elles sempre han estat, i ho tornaran a ser, l'ànima de la nostra festa", ha manifestat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Per tal de garantir una celebració tan participativa com sigui possible, l'Ajuntament ja ha començat a contactar amb el teixit associatiu local per convidar-lo a proposar activitats pròpies. Totes les entitats que vulguin implicar-se en la programació de Sant Pere hauran de lliurar les seves propostes fins al dilluns 25 d'abril a través del Registre General de l'Ajuntament de Rubí. Un cop rebudes totes les peticions, els serveis municipals treballaran per dissenyar una graella d'activitats conjunta i preparar tota la logística necessària per al seu bon funcionament.

El 2021, la programació de la Festa Major va incloure més d'una vuitantena de propostes, lluny de les prop de 200 de les celebracions prepandèmia. Les activitats es van veure condicionades per la restriccions sanitàries, que van obligar a reduir aforaments, establir sistemes de reserva de localitats i suspendre propostes multitudinàries que són tot un emblema de la festa, com els concerts de l'Escardívol, la ballada de Gitanes al Carrer o la festa Holi. A canvi, es van conquerir nous espais per a la celebració, com el pati de l'Escola Montessori o l'Espai ARTBORETUM, que va convertir-se en un gran èxit de públic.

L'alcaldessa ha reconegut les dificultats que han travessat les entitats locals durant la pandèmia: "Cal agrair-los l'esforç que han fet durant tot aquest temps, per a algunes la pandèmia ha tingut un impacte absolut. Per això creiem que viuran aquesta Festa Major amb especial alegria i que, amb la seva implicació, tornaran a fer d'ella una de les millors de la comarca".

Objectius de Desenvolupament sostenible